Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Danko Jones vadiúj számokkal a SZINen

– Két új számmal adta ki újra legutóbbi albumát, így új dalokkal felszerelkezve érkezik a SZINre a Danko Jones. A kanadai banda tizenöt éve zúz a világban tökös rockzenéjével, ami a hollywoodi sztárokat is rajongói közé állította. A Karate kölyökkel és a magyar Ektomorffal is klipet forgató együttes augusztus 26-án, pénteken koncertezik a Szegedi Ifjúsági Napokon. A rock trió koncertjén a SZINesek saját tervezésű fesztiválpólókban bulizhatnak. A négynapos Tisza-parti fesztre vasárnapig éri meg a legjobban bérletet váltani.

A torontói Danko Jones sorsa már hatévesen megpecsételődött, mikor hosszas kérlelés után anyjától egy Kiss albumot kapott. Innen egyenes út vezetett a hivatalos Kiss fanklubba és a rock világába. Az énekes-gitáros ’96-ban megalapította trióját egy dobossal és egy basszerossal. A srácok az akkori indie-rock szcéna szorító korlátait törték át, és zenéjükkel újat teremtettek: egy éhes, harapós, fáradhatatlan oroszlánt, aki a rock végeláthatatlan birodalmának királya lett.

A Danko Jones mára fogalom, ami egyet jelent a több tízezernyi rajongónak, köztük a Gyűrűk ura filmekből is ismert Elijah Woodnak, az egyik klipjükben is szereplő Karate kölyök Ralph Macchionak vagy a rocklegenda Lemmy Kilmisternek: ütős, energikus rockzenét, egyedi koncertélményt, és olyan felejthetetlen dalokat, mint a Cadillac, az I Think Bad Thoughts vagy a First date.

A torontói hármas, akinek feje nemrég a magyar Ektomorffal csinált közös számot, júniusban újra kiadta legutóbbi albumát, a Below the beltet, amit a rockrajongók két új számmal feltuningolva vásárolhatnak meg, a SZINre érkező fesztiválozók pedig élőben is meghallgathatnak majd a szegedi Tisza-parton augusztusban.

SZIN pólópályázat hamarosan, kedvezményes bérletek vasárnapig

A tökéletes fesztiválélményhez az első osztályú zenék mellett a passzoló fesztiválszerelés is hozzátartozik. Aki igazán személyre szabott cuccban bulizna, most megtervezheti a neki tetsző SZINes pólót, ami a fesztivál hivatalos viselete is lehet. Hamarosan pólótervező pályázat indul a SZIN Facebook-oldalán, amire bárki jelentkezhet, aki kreativitását megvillantaná az országnak.

A beérkezett pályaműveket a Magashegyi Underground alapítója, Fodor Máriusz, a legnépszerűbb bagoly, Sanyi, valamint a fesztiválpóló-felelős Ricz Géza zsűrizi, de a legjobb három kiválasztásában a SZIN online közössége is részt vesz. A nyertesek, amellett, hogy megvalósult terveiket viszontláthatják a fesztiválozókon, belépőket is nyerhetnek a Tisza-parti nyárzáróra. A pályázat részletei hamarosan a SZIN Facebook-oldalán.

De a bérletvásárlással nem érdemes semmire várni: július 10-ig, vasárnapig elővételben, mindössze 13.900 forintért lehet belépőt váltani a négynapos szegedi fesztiválra.

Program, infó

SZIN a Facebookon

A SZIN-RŐL

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.