Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

DANCS ANNAMARIT KÉT DÍJAT IS KAPOTT A TRANSYLVANIAN MUSIC AWARDSON

Sikeres volt az első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megszervezett Transilvanian Music Awards Díjkiosztó Gála.  Március 3o.án a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban több mint 20 erdélyi és magyarországi előadó lépett színpadra, 23 kategóriában díjazták a zenészeket, együtteseket. A jelöltek listája szakértői vélemény alapján állt össze, ám a nyertesekről a közönség döntött. A két héten át tartó online szavazás során az erdélyi és magyarországi előadókra összesen 137.685 voks érkezett, több kategóriában is szoros verseny alakult ki.

Dancs Annamari az Év legjobb női hangja díjat nyerte el, de a szervezők egy különdíjjal is jutalmazták őt a Miss Saigon musicalben való alakításáért. A sepsiszentgyörgyi énekesnő a gálán  az Elisabeth musical nagydalával köszönte meg a közönség szavazatait, de előtte  elmondta: bár munkája Budapesthez köti, mindig szívesen lép fel otthon, és ez a díj visszajelzés számára, hogy az erdélyi közönség nem feledkezett meg róla, szereti és értékeli popzenei munkáját.

-Nagyon meghatódtam mindkét elismeréstől- meséli Annamari.- Az Év Női legjobb női hangja címről már tudtam, de a másik elismerésről, a musical debütálásomért járó különdíjról fogalmam sem volt, teljesen meglepődtem amikor leszálltam a színpadról és az est főszervezője, Dimény János átadta a különdíjat.  Ezek az elismerések újabb lendületet adnak a popkarrierem folytatásához, a jövő hetemet már a  stúdióban töltöm, Dj White-tal készítünk két  új dalt, az egyik magyar , a másik angolul nyelvű lesz.


Az est során még olyan énekesek léptek színpadra és vették át díjaikat, mint a Magna Cum Laude,  Vastag Csaba, Tolvai Renáta, Vastag Tamás, Varga Viktor, Lola, Király L. Norbi, Children of Distance, Szabó Ádám, D. Nagy Lajos,  valamint az erdélyi előadók közül az Insect, a Stroke 69, Dj White, Kristóf Katalin és Milán, Fejér Lilla és a Titán együttes.

A  díjkiosztón barátságok is szövődtek, Annamari sepsiszentgyörgyiként vendégül látta  az otthonukban Tolvai Renit és managementjét :

-Anyukám főztjétől, ahogy nálnuk Székelyföldön szokás mondani  „mindenki megnyalja még a tíz ujját”, ez így  volt most is – folytatja Annamari.- Reni nagyon helyes lány, örülök, hogy közelebbről is megismerkedtünk. Mi vagyunk az a két erdélyi  énekesnő,  akik itthon és Magyarországon is jelen vagyunk a zenei palettán. Érdekes volt, hogy a Román Televízió Magyar Adása egyszerre készített velünk interjút, amit nagyon élveztük. Elhívtam őt az Operettszínházba is, hogy Húsvétkor nézzék meg párjával Kállay-Saunders Andrással a Miss Saigon előadást, biztos vagyok benne, hogy nagyon fog nekik tetszeni!

A Díjkiosztót egy fergeteges  party követte , ahol az erdélyi és magyar popzene élvonala együtt bulizott, Sepsiszentgyörgy fiataljainak legnagyobb örömére, hiszen a clubban minden  négyzetméterre jutott egy sztár.

-Örültem , hogy itt volt Lola is, már Pestről ismerjük egymást, hiszen sokszor bejön a színházba a barátjához,  Brash Bencéhez, aki a Saigonban is játszik . Mi Lolával a szentgyörgyi bulit  hajnali háromig bírtuk, mindkettőnk lábát megviselte a tűsarkú. Így aztán jobbnak láttuk, hogy taxit hívjunk, hiszen ők másnap hajnalban már repültek is vissza Budapestre. Remélem sok-sok élménnyel távoztak, és  mégmáskor is vendégül tudom őket látni a szülővárosomban.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.