Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

DANCS ANNAMARI DEBÜTJE A BUKARESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN

Újabb kihívás az erdélyi popdiva karrierjében: két nagyoperettben lép színpadra 

 Az elmúlt hónapokban Dancs Annamari megfeszitett tempóban készült pályafutásának talán egyik legfontosabb   felkérésére,  hogy a bukaresti ION DACIAN  Nemzeti Operettszinházban vendégszerepeljen.  Az erdélyi énekesnő szülővárosa és Bukarest között osztotta be mindennapjait, több időt töltve a fővárosi Operettszínház próbatermeiben:

  • Nagyon élvezem és szeretem a próbákat , a táncjelenetekben nagyon sok az akrobatikus elem, amelyeket vakmerően és őrült módon bevállalok, nem is gondolva arra, hogy egy rossz mozdulat miatt akár csonttörés is lehet a mutatványból. Fantasztikus kondicióba hozott az elmúlt időszak, volt olyan nap is, amikor hét órán át próbáltunk a partneremmel, Cătălin Petrescu-val, a balett-teremben egyszerűen megáll az idő. Persze nem marad minden nyom nélkül, amellett , hogy a tánctudásom és kiejtésem még jobban csiszolódott, rengeteg zöld és lila folt van a testemen… de nem bánom!- meséli mosolyogva.
     Annamari a Csárdáskirálynő és Marica Grófnő nagyoperettek szubrettszerepeit, Stázit   valamint Lizát  alakítja. Elmondása szerint a Stázi közelebb áll a szívéhez és személyiségéhez, talán ezért is nem volt nehéz betanulnia  a szerepet alig három hét alatt.
  • Mindenkinek ajánlom az előadásokat, igazi kikapcsolódást nyújtanak, fantasztikus a zene, látványos  a rendezés,  a díszletek, a táncok lenyűgözőek, csodás kosztümökben jelenek meg, a Marica Grófnőben például  Doina Levintza tervezte a jelmezeket és a Budapesti Operettszinház karmestere, Silló István vezényel.
    A Csárdáskirálynőben érdekes volt azokat a dalokat , amelyeket évek óta magyarul énekelek most román szöveggel előadni, de  nagyon könnyen megtanultam, ugyanis a darab fordítója, Fazekas Ernő, szinkronfordítást végzett és ugyanaz maradt a szöveg. Az előadás rendezője  Kerényi Miklós Gábor (KERO), a Budapest Operettszínház igazgatója, aki klasszikus stílusban, a budapesti előadással azonos diszlettekkel, jelmezekkel és rendezéssel vitte színpadra minden idők legsikeresebb operettjét.

      Az énekesnő május 27-én, csütörtökön debütál a  Csárdáskirálynő –ben, május 30-án pedig a Marica Grófnő-ben, mindkét előadás 19.00 órától kezdődik. Jegyeket a ION DACIAN  Nemzeti Operettszínház jegypénztáránál  valamint a www.eventim.ro web-oldalon lehet vásárolni.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.