Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Dancs Annamari Az Év Musicaljében Debütált

Elsöprő  siker, soha nem látott látványelemek, robbanás, tűzijáték, színpadról felrepülő helikopter, páratlan díszletvilág, fehér Cadillac, harci kocsik, na meg parádés szereposztás – így írható le a Miss Saigon bemutatója. A sztárszereposztásban Dolhai Attila, Feke Pál, Csuha Lajos, Vörös Edit, Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Kerényi Miklós Máté, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Bordás Barbara és Csengeri Ottília mellett Kim szerepét Dancs Annamari játszotta, akit még az év elején 180 jelentkező közül választottak ki a női főszerepre. A Miss Saigon Giacomo Puccini Madama Butterfly – Pillangóasszony című operája alapján készült, s azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges – Puccini idézetekkel teli – muzsika, a remek hangzás és a felfokozott szórakozás mellett igazi zenedráma.

Szent István napján, augusztus 20-án debütált élete első musical szerepében és egyben főszerepében Dancs Annamari. Claude-Michel Schönberg műve, a Miss Saigon a tíz világszerte legjátszottabb musicalek egyike, és köztudottan a legnehezebbnek és a leglátványosabbnak tartott darab, amelynek női főszereplője, Kim saját drámájának lesz áldozata. Annamari kiválóan bújt bele Kim szerepébe, bár, saját bevallása szerint, soha nem élte át azokat a dolgokat, amit megformálandó karakterének kellett átélnie, ezért külön kihívást jelentett az is, hogy itt nem csak jól kell énekelni, hanem testbeszéddel és hanghordozással kell érzékeltetni Kim drámáját.

„Életem egyik nagy élménye, hogy főszerepet játszhatok a világ egyik legszebb és legnehezebb musicaljében. A hétvégi premier előtt hihetetlen nyugodtság volt bennem, egyrészt, mert nagyon sokan eljöttek otthonról, a családom, a barátaim ott voltak az MKB Arénában, másrészt pedig tudtam, hogy erre a pillanatra vágytam, ezért az estéért dolgoztam hónapokon keresztül, hát maximálisan megéltem a pillanatot, és az előadás élményét. Kerényi Miklós Gábor – KERO, a darab rendezője a próbaidőszak alatt mentálisan és vokálisan is rásegített, átnevelt arra, hogy a legjobb formámat hozzam ebben a drámai szerepben. Igazi varázsló, hiszen olyan hangokat énekeltem ki magamból, és olyan lelkiállapotokat éltem át, amikre én is alig hittem, hogy képes vagyok” – mondta Annamari az előadás után, a sikertől még mindig mámorosan.

A Miss Saigon musical nem csak látványban, hanem hangtechnikában is világszínvonalú volt, hiszen azt az egyedülálló hangtechnikát használták, amelyet nemrégiben Sting és Santana is a budapesti koncertjükön. A produkciót élő szimfónikus zenekar kísérte, Makláry László vezénylésével, ezen kívül körülbelül 200 táncos, háttérénekes és statiszta segített a felejthetetlen élmény kialakításában a mintegy 950 négyzetméteres színpadon. „Mindannyian, akik itt voltunk Sopronban elmondhatjuk, hogy részesei voltunk a törtenelemnek, hiszen ilyen produkció még nem volt, ilyen technikával, ilyen nagy statiszta- és műszaki csapattal. Az elmúlt napokban a kollégákkal a próbákon kívül is együtt voltunk: közös ebédek, bulik, kirándulások voltak, igazi kis családdá váltunk” – meséli Annamari. „Előadás közben többször is elsírtam magam a meghatódottságtól, de a legnagyobb pillanat az volt, amikor a valódi helikopter felszállt a színpadról,  6000 néző tombolt a nézőteren, én meg egyedül maradtam és a szólódalomat, a Napfény, holdfényt énekeltem. Akkor éreztem, hogy Kim én vagyok. Ezt a lányt végig a hite viszi át a nehézségeken, és végig a hite az, ami erőt ad neki. Én is hittem abban, hogy megbírkozom életem eddigi legnagyobb és legnehezebb feladatával, és sikerült!”

A Budapesti Operettszínház új, nagyszabású sikermusicaljét három napon át játszották a soproni MKB Musical Arénában, ahol a három este alatt közel húszezren nézték meg az előadást. A sikerprodukciót szeptember 15-től a Budapesti Operettszínházban játsszák, három éven keresztül mintegy 150 előadást láthatnak a nézők. Hogy Dancs Annamari mikor játszik azt a www.operettszinhaz.hu honlapon, vagy a www.dancsannamari.com oldalon tekinthetik meg.

„Ez a darab nem csupán a szerelemről szól, hanem a reményről, és a hitről is, arról, hogy ha hiszünk önmagunkban és álmainkban, akkor az kitartással, sok munkával valóra is válhat!” – fejezte be Annamari.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.