Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Dalriada készítette az év metal lemezét

Kihirdették az ötödik HangSúly zenei díj nyerteseit, az internetes zenei oldalak szerkesztőségeiből összeálló zsűri a 2009-ben megjelent mintegy 70 magyar hard rock/metal albumok közül választotta ki a legjobb produkciókat.
A zsűri szavazatai alapján a 2009-es év legjobb albumát a soproni illetőségű Dalriada készítette el. Az Arany-album című lemez Arany János verseinek folk/metal stílusú megzenésítéseit tartalmazza. Kevéssel maradt el a győztestől a Thy Catafalque nevű formáció, amely Róka Hasa Rádió című albumával került a legjobbak közé.
2009 legjobb debütáló albuma holtversenyben a Keeper Of Dreams nevű együttes Taste Smashed To Pieces lemeze és a Wrong Side Of The Wall cím nélküli korongja lett. Az év legjobb koncertzenekara a Blind Myself lett, amely korábban egyszer (2005-ben) már elnyerte ezt a díjat ebben a kategóriában. A dobogón végzett a Subscribe és a Tankcsapda is.
Az év stúdióprodukciójának járó díjat a Watch My Dying együttes Moebius című albumának felvételeit irányító Jaya Hari Das (Audioplanet stúdió) és Straub Dezső (Grape stúdió) számára ítélte oda a zsűri. A 2009-es év legjobb lemezborítóját Jarolics Tamás alkotta meg a Bridge To Solace együttes House Of The Dying Sun című albumához.
Idén közönségdíjakat is kiosztottak, itt az év albuma a Hungarica Nincs más föld, nincs más ég c. lemeze, a legjobb debütáló anyag a Xei című album a Corradától, míg az év koncertzenekara a Dalriada lett.

Dalriada készítette az év metal lemezétKihirdették az ötödik HangSúly zenei díj nyerteseit, az internetes zenei oldalak szerkesztőségeiből összeálló zsűri a 2009-ben megjelent mintegy 70 magyar hard rock/metal albumok közül választotta ki a legjobb produkciókat.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.