Wednesday, June 12, 2024
spot_img

Latest Posts

Dalok Illés Lajostól

Huszonnégy ismert Illés sláger csendül fel szombaton este a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, Tusnádfürdőn. A dalokat többek között Homonyik Sándor, Szvorák Kati és Varga Miklós énekli, hangszeren pedig a Role zenekar fogja kísérni.

„Pótolandó a 2005-ös csíkszeredai Illés-koncert hiányát, szombaton mindenképp elhangzik a Sárga rózsa című dal. Azt is mondhatnák, hogy ezért jött létre ez a koncert” – mondta a hétfői sajtóbeszélgetésen viccesen Nagy Tivadar, a Role zenekar frontembere, aki Illés Lajos özvegyével, Makkai Lillával a szombati esemény részleteiről osztott meg néhány információt.

„Csapatunk nagy része Illés-rajongó”

„Az év elején arról beszélgettünk a tusványosi tábor szervezőivel, hogy az erdélyi magyar ifjúság eme fontos találkozóhelye, a tusnádfürdői diáktábor lenne a legalkalmasabb néhai férjem emlékkoncertjének megtartására. Visszaidézvén a 2005-ös csíkszeredai Illés-koncertet, ahol nagyon sok fiatal vett részt, úgy gondoltam, Tusnádfürdőn is sokakat érdekelne egy ilyen koncert” – vélekedett Makkai Lilla, aki szerint azért esett a választás a Role zenekarra, mert „azt szerettük volna, hogy ne egy magyarországi, hanem inkább egy erdélyi zenekar kísérje a felcsendülő dalokat”.

„Mivel csapatunk nagy része Illés-rajongó, ezért már ez a tény is elég volt ahhoz, hogy rögtön rábólintsunk a felkérésre” – emlékszik vissza a tavalyi megkeresésre Nagy Tivadar.
A szombati koncert érdekessége – teszi hozzá a Role első embere –, hogy a kéttucatnyi dalt különböző előadók fogják elénekelni, olyanok, akik ez idáig más-más korosztályoknak zenéltek. Ugyanakkor a hétvégi koncerten kizárólag az Illés együttes alapítójának és frontemberének, Illés Lajosnak a szerzeményei csendülnek fel, eljátsszák például a már említett Sárga rózsát vagy az Oh, kisleány, a Szemétdomb, a Valahol egy lány, a Lehetett volna című slágereket.

Jól csengő névsor

„A vendégművészek kiválasztásánál az előadók egyénisége, illetve személyisége volt az elsődleges szempont, és persze az is, hogy mit bír a hangjuk. Így alakult ki az énekesek névsora: Homonyik Sándor, Varga Miklós, Szvorák Kati, Kalapács József, Szabó Előd, valamint a Role két tagja, Bodor Emese és Sántha Zsuzsa” – sorolja Makkai Lilla tiszteletes asszony. A szervezők több ezer Illés-rajongóra számítanak, ám – mint mondja Makkai Lilla és Nagy Tivadar – nem a tömeg nagyságától fog függni az, hogy lesz-e folytatása az emlékkoncertnek, hiszen „a folytatásról már beszélgettünk”

szekelyhon.ro
http://szekelyhon.ro/hirek/tarsadalom/dalok-illes-lajostol

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.