Sunday, June 4, 2023
spot_img

Latest Posts

DALMA DALA – Idén is lesz magyar versenyzője az Eurovízió romániai döntőjének

„Több mint valószínű, hogy ott leszek!” ‒ Villáminterjú Kovács Dalmával, aki másodszor próbál szerencsét a dalfesztiválon ‒ de ezúttal nem Marius Moga-dallal.
Tavaly már részt vettél az Eurovízió romániai döntőjén. Miért jelentkeztél idén is?
‒ A dal szerzője, Cornel Ilie győzött meg, hogy idén is jelentkezzek. Érdekesen jött össze a dolog: három nappal a jelentkezés előtt a Facebookon levő rajongóimnak küldtem hírlevelet – ezt minden hónapban megteszem – amiben az új videóklipemről beszéltem, küldtem nekik Youtube-linket.
Nagy nehezen elértem a C betűhöz is, és Cornelnek is elküldtem azt a bizonyos levelet. Azonnal válaszolt, és azt kérdezte, versenyzek-e az Eurovíziós dalversenyen. Erre visszaírtam, hogy igen, ha adsz egy jó dalt. Erre azonnal elküldte az I’m Running című dalt. Meghallgattam, egy kicsit megváltoztattam, mert nem tetszett igazán az a verzió, amit ő küldött, és amelyben Lora énekelt a Wassabiból. Szóval kissé megváltoztattam, és a következő nap már fel is vettük a stúdióban, és be is küldtük.
Hogyan látod az esélyeidet, melyek a dal erősségei?
‒ Úgy gondolom, hogy ebben az évben több eséllyel indulunk, mivel egyre többen a mi dalunkat tartják a legjobbnak, Marius Mogától elkezdve egészen az Euróvízió görög szervezőiig, mert velük is tartom a kapcsolatot, és szerintük is ez a legjobb. Meghallgattam a többi dalt is, és nem föltétlenül az enyém tetszik a legjobban, de az első háromban biztos benne lesz. Az igazat megvallva, tényleg olyan euróvíziósan szól, így nagy az esélye, hogy mi megyünk tovább Romániát képviselni Oslóban.
Erről a fórumokon alig esik szó, sokan azokkal tartanak, akik sokszor szerepeltek a tévében. Én nem tartozom közéjük, de akik a zenéhez értenek, azt mondták, hogy a dal több mint megfelelő a versenyre. Tehát nyugodtan ülünk és dolgozunk, most építjük fel a showt.
Ezúttal miért nem Marius Moga írt neked dalt?
‒ Mogát is megkértem, hogy segítsen, és azt ígérte, hogy bármiben segít, amiben tud. Ma jön vissza Romániába, és ma estére boronáltunk össze egy brainstormingot a stúdiójában. Hív egy koreográfust is.
Már beszéltem eggyel, de soha nem lehet tudni, hogy ki hagy cserben, mert ez is sokszor megtörténik. Mariusnak jó ötletei vannak, ezért is tartottam és tartom vele a kapcsolatot, úgy gondolkodik, mint Lady Gaga, szereti sokkolni a nézőket, ami az Euróvízión nagyon menő. Mindenki arra törekszik, hogy valami egyedit csináljon, amit eddig még senki más.
Hogyan készülsz a megmérettetésre?
‒ Egyelőre amit biztosra lehet tudni, hogy táncosaim lesznek. Ritmusos a dal, úgyhogy akció kell a színpadra. A dal promóklipjét jövő héten vesszük fel, és ha jól tudom, a TVR1-en naponta többször fogják közvetíteni, egészen március 6-ig, a döntő napjáig. Úgyhogy készítsétek a telefonokat, mert nagy szükségem lesz a szavazatokra!
Készül-e videó az I’m Running-hoz?
‒ Az is lesz, egy rövidke klipet fogunk filmezni, picit másképp fogjuk énekelni a dalt. Ezt Konstancán vesszük fel, ugyanabban a hotelben, ahol az első klipemet filmeztem Mariu Mogával, a Love Me Sweet videóklipjét. Én minden hétvégén Konstancán énekelek, úgyhogy ismerem a helyet. Megkértem a zeneszerzőt, Cornelt is, hogy jöjjön el egy délután, és filmezzük le a klipet. Nem kellett sokat győzködni ‒ ki ne szeretne egy ötcsillagos hotelben tölteni egy délutánt. Jövő héttől már azt is meg lehet nézni a honlapomon.
Milyen zenei projektjeid vannak, lemezmegjelenés, koncertek?
‒ Fellépéseim rendszeresen vannak, a legtöbb Bukarestben meg Brassóban, de Konstancán is van egy-két szereplésem, ami nem a hotelben zajlik. Erdélyben Szatmár vagy Marosvásárhely felé még nem jártam, a magyarok még nagyon-nagyon ritkán hívnak, nem értem még el őket. De szeretnék a magyaroknak is énekelni, ha meghívnak, nagy szeretettel megyek hozzájuk is.
Az albumom biztosan meg fog jelenni nyárig, mert már nagyon elodáztuk. Közöltem Mariusszal, hogy ha ebben az évben nem jelenik meg, inkább mással csinálom. De ezt majd az Eurovízió után döntjük el. Egyelőre az Eurovízióra koncentrálok, előbb a március 6-ira, májusban pedig az oslóira. Azt is nézzétek, mert több mint valószínű, hogy ott leszek, idén nagyok az esélyeink.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WIkpjFtO3Ws[/youtube]
Az Eurovízió 2010 romániai döntőjébe jutott dalok
1. Come As One* – David Bryan. Pontszám: 97
2. It’s Not Too Late – Paula Seling és Kamara. Pontszám: 97
3. Searching for Perfect Emotion* – David Bryan. Pontszám: 93
4. Running Out of Time – Trupa Pasager. Pontszám: 90
5. Playing With Fire – Paula Seling és Ovi. Pontszám: 89
6. See You in Heaven, Michael* – Mircea Romcescu. Pontszám: 89
7. Come Along – Lora (ex-Wassabi) és Mihai Preda. Pontszám: 88
8. Jackpot – Răzvan Krivach. Pontszám: 88
9. Round Around – Cătălin Josan. Pontszám: 85
10. Crazy – Alexandra Ungureanu. Pontszám: 83
11. Love Is War – Tina Geru (ex-Pops). Pontszám: 82
12. I’m Running – Dalma. Pontszám: 81
13. Save their Lives – Luminiţa Anghel. Pontszám: 80
14. Baby* – Maria Sanchez. Pontszám: 79
15. Lay Me Down – Zero. Pontszám: 79
16. Surrender – Anda Adam & Connect-R. Pontszám: 79
*A csillaggal jelölt dalok esetében a zsűri előadócserét javasolt
transindex.ro

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.