Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Czutor Zoltán, a Belmondo-ból: "Szeretjük kipróbálni magunkat"

A zenekar év elejei fellépésein a már ismert Belmondo számokon kívül a februárban megjelenő harmadik Szájba rágót! című albumról is hallhattok dalokat, valamint a srácok által tisztelt és imádott Beatles együttes örökzöldjei is felcsendülnek. Czutor Zoltánt ezekről kérdeztük a mai villáminterjúnkban.

– Miben lesz másabb a 3. album, mint a korábbi?
– A harmadik, Szájba rágót! című Belmondo album sokkal komplexebb és kiforrottabb, mint az előző kettő – összeértünk zeneileg és emberileg is, nagyon érezzük egymást, egymás gondolataihoz kreatívan, építően állunk hozzá. Az alkotói fázis is sokkal összetettebb volt – minden zenekartag kicsit jobban kivette a részét az folyamatból, egymást inspirálva láttak napvilágot a dallamok. Ettől az egész album jobban egyben van. Ami még lényeges, hogy az első album poposabb hangzása, a második a rockzúzása után – a Szájba rágót! sokkal inkább beatesnek mondanám.Szeretjük kipróbálni magunkat a zenei stílusokban, azok ötvözéseként hozzuk létre a dalokat.

– Szerda este Budapesten az Alcatrazban léptel fel, ahol új muzsikák is felcsendülnek. Mit kell ezekről tudni?
– A közértesüléstől eltérően a már népszerű Szabadon című dalunk mindenképpen felcsendül, hiszen ez csak a harmadik, új albumunkon jelenik meg először. Ezen kívül a számlistán szerepel az új dalok közül a Kedd van, Nekem az élet, Malacfarsang, Kiderült és TV-ben is. Ezek érték el az előzetes zártkörű közönségszavazásunkon a legtöbb pontot. 🙂 Bár, a megkérdezettek szerint nehéz volt rangsorolni, mert igen hasonló jó értékeket kapott a többi szám is. Ez is mutatja, hogy nehéz kiválasztani a néhány “kedvencet”, mert annyira egyben van az album.
– A Beatlestől mely dalok csendülnek fel? Milyen gyakran játsszátok ezeket?
– A Belmondo minden tagja alapkőnek tekinti a Beatles-t, sokat köszönhetünk ennek a legendás zenekarnak – bár, szerintem, majdnem minden könnyűzenész így van ezzel valamilyen szinten. Korszakalkotó és kivételes hatású társaság volt, ezért szokásunk néha tisztelegni előttük két-három szám erejéig. Számítani lehet a Back in the USSR, a Don’t let me down, a Taxman, a Birthday, Elenor Rigby és az I am the walrus számokra.
 
– Sokat remélünk ettől a lemeztől, ez egy sokkal kifinomultabb, “kedvesebb”, de profibb anyag lett – köszönhető ez nagy részben a HS7 Jappánnak is, aki a végleges keverésekben segített. Látszik a koncertek számán is az eredmény, kicsit jobban beindultak most a meghívások. Pozitív fogadtatást kaptunk a rádióktól is, két-három új dalunkat már játszák. A koncerteken egyébként főleg saját dalokat játszunk, ha a közönség egy része azonban ott találkozik először a zenekarral, szívesen játszunk néhány ismert dalból átdolgozást, hogy hamarabb el tudjanak helyezni bennünket.
– Bíró – 
www.zene.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.