Categories
Erdély Fesztiválok Zenei hírek

Csütörtökön kezdődik a marosvásárhelyi VIBE Fesztivál

Csütörtökön kezdődik a VIBE, ahol négy zenei helyszín és több mint 50 fellépő várja a fesztiválozókat. Július 6–9. között a Maros-part éjjel a bulizás, nappal pedig a tudománynépszerűsítés helyszíne: a Kompgyár nevű, hazai előadóknak szánt koncertzóna átváltozik nappalra nyári egyetemmé, az ingyenes VIBE Koli helyszínévé. Gyereksarok, társasjátékok, zsonglőrleckék és rengeteg izgalmas előadás várja a Maros-partra látogatókat, ráadásul a fesztivál területén egy vidámpark is épült. A szervezők bejelentették, a VIBE-on a Sziget Fesztiválon is használatos legkorszerűbb fizetési eszközzel, a Festipay érintésmentes kártyáival vásárolhatunk majd.

A VIBE-ot joggal emlegetik Erdély legszínesebb fesztiváljaként, hiszen óriási programkínálatot készítettek elő a Maros-partra látogatóknak. A fellépők között vannak nagy nemzetközi nevek (Borgore, Pendulum dj set), különböző zenei stílust képviselő magyarországi fellépők (Wellhello, Akkezdet Phiai, Belga, Intim Torna Illegál, Margaret Island vagy éppen Sterbinszky), a zenei felhozatalnak pedig több mint felét erdélyi előadók képezik: összesen 30 hazai együttes, lemezlovas és producer lép fel a VIBE Fesztivál színpadjain.
 Az erdélyiek a nagyszínpadon (Magneta Stage), a kisszínpadon (Yellow Stage) és a bulisátorban (Blue Arena) is helyet kaptak, de legtöbben külön nekik berendezett térben, a Kompgyárban fognak fellépni, ezen a helyszínen csak hazai dj-ket és producereket fogunk látni és hallani. A Kompgyár nappal sem lesz üres: a koncertek helyét izgalmas panelbeszélgetések, kreatív írás vagy fotós workshopok, karriertanácsadás, zenés slam produkció, közéleti és tudománynépszerűsítő előadások, valamint több kiállítás veszi át, hiszen ideköltözik a VIBE Koli nyári egyetem. Lesznek élménypedagógiai játékok, élő szobrok, társasjátékok is.
A csütörtökön startoló VIBE-on a Sziget Fesztiválon is használatos legkorszerűbb fizetési eszközzel, a Festipay érintésmentes kártyáival vásárolhatunk. A kártyákat a fesztivál területén lehet kiváltani, és több kártyafeltöltő ponton készpénzzel és bankkártyával is fel lehet tölteni. A kártyán levő összeget minden tranzakció után ellenőrizhetjük, és ha szükséges, az utolsó fizetés összegét vissza is igényelhetjük az eladótól. Ráadásul a Festipay alkalmazásának köszönhetően nyomon követhetjük, mennyi pénzt költöttünk, és így könnyen számon tarthatjuk a kiadásainkat.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.