Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

Cseh Tamás Program – Határon túli helyszínek, zenei médiumok és magyar formációk pályázhatnak

– Határon túli magyar koncerthelyszínek, könnyűzenével foglalkozó print- és online médiumok és magyar könnyűzenei formációk pályázhatnak a Cseh Tamás Program új felhívására.

    A Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma először írt ki pályázatot Magyarországgal szomszédos államok magyarlakta területein működő könnyűzenei kluboknak magyarországi előadók ottani koncertjeinek a szervezésére. A pályázat célja, hogy a határon túli magyarlakta területeken olyan könnyűzenei koncerthelyszínek működjenek tartósan, ahol rendszeresen felléphetnek magyar formációk élőzenei koncertekkel. A helyszínenként legfeljebb három millió forintos támogatásra 2016. február 1-jéig lehet pályázni – közölte a programiroda csütörtökön az MTI-vel.csehtamas
Ugyancsak először jelentetett meg pályázatot a kollégium a kifejezetten könnyűzenei tematikájú, de legalább egy éve működő nyomtatott és online sajtóorgánumok, blogok számára. A 20 millió forintos keretből egy jelentkező legfeljebb kétmillió forintot igényelhet a 2016. január 26-ig beadható pályázaton.
A program mindemellett a magyar könnyűzene külföldi piacra lépését is igyekszik támogatni, ennek megfelelően a tavalyihoz hasonló módon jelentkezni lehet nemzetközi vásárokon és konferenciákon való részvétel támogatására, a nemzetközi szereplést segítő menedzsment költségeinek finanszírozására, illetve külföldi koncertek és turnék megvalósítására. Ez utóbbi esetben fellépésenként 100-600 ezer forint igényelhető a 2016. augusztus 31-ig megvalósuló koncertekre. A nemzetközi piacra jutást támogató alprogram három altémájára január 26-áig lehet pályázni.
Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma a magyar könnyűzenei örökség megőrzése alprogram keretében meghívásos pályázatokat is kiírt a Rockmúzeumot működtető MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület, illetve Cseh Tamás Archívumot működtető Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. számára a jövő évi kutatásaik és rendezvényeik megvalósítására.
A most megjelent pályázatokról várhatóan 2016 februárjában dönt az Ideiglenes Kollégium.
Az NKA Cseh Tamás Program a 2015-16-os évadban, az úgynevezett üres adathordozók után szedett jogdíjak Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA) kerülő részének köszönhetően mintegy 960 millió forintot fordíthat a hazai könnyűzene támogatására.

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.