Monday, March 4, 2024
spot_img

Latest Posts

Csapó Krisztián-születésnap dzsesszfunkkal és rappel a BJC-ben

– Különleges koncerttel, zenészbarátaival ünnepli 35. születésnapját Csapó Krisztián. A népszerű dzsessz, funk harsonás november 25-i fellépésén rapperek is közreműködnek a Budapest Jazz Clubban (BJC).
“A dzsessz sokféle stílust épített magába az elmúlt évtizedek során a népzenétől a funkyig. Az egyik legkeresettebb harsonás, a svéd Nils Landgren korábban az ABBA együttessel lépett fel” – mondta Csapó Krisztián az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.
Kifejtette, hogy születésnapi koncertjére azokat a zenésztársait hívta el, akikkel szeret együtt dolgozni, mint ahogy az est során elhangzó számok olyan műfajúak, amelyeket a leginkább kedvel. A dzsessz és a funk mellett lesz gospel, acid jazz és vonósnégyes is.
“A színpadra lépő zenészek többségével együtt jártam a Zeneakadémia jazz tanszékére. Öt fúvós fog játszani, rajtam kívül a trombitás Csizmadia Dávid és Barabás Lőrinc, illetve a szaxofonos Stencli Tamás és Zolbert. Billentyűs hangszereken Lőrincz Ádám, gitáron Jermann Gábor, basszusgitáron Péter Tamás, dobon Centgraf Benjámin zenél. Lesz még három énekes, Bolba Éva, Németh Patrícia és Várkonyi Zsófi, továbbá két ismert rapper is, Busa Pista és Süveg Márk” – sorolta a harsonás.
Mint elhangzott, a BJC Big bandjével nemrég koncerteztek világhírű dzsessz trombitásokkal, és jövőre újabb turné várható. Csapó Krisztián arra is kitért, hogy a tervek szerint jövőre jelenik meg első szólólemeze.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.