Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

CSAK NÉHÁNY NAP VAN MÉG A HONFOGLALÁS ROCKOPERA BEMUTATÓJÁIG

Egy hónap múlva megjelenik lemezen is

  Rohamosan közeledik a Székely Vágta napja. A páratlan július 30.-i  székelyföldi eseményre lázasan készülnek a szervezők, a Maksa melletti  Óriáspince-tetőn már előkészítették a terepet,  folynak a Honfoglalás című rockopera próbái. A héten sor kerül arra is , hogy a szólisták ,  a  magyarországi művészek próbáljanak a helyi résztvevő csapatokkal, nevezetesen a Háromszék Táncegyütessel, a Százlábacskák tánccsoporttal, a gidófalvi Szilaj Hagyományörző Egyesülettel, valamint a kőröspataki Kálnoky-lovarda lovasaival. A vad besenyő lány szerepében  Dancs Annamari, a Budapesti Operettszínház művésze lép fel, akinek külön kihívás, hogy szülőföldjén keltheti életre az általa megformált karaktert, amelyet a szigetszentmiklósi ősbemutatón már nagy sikerrel   játszott.

 A budapesti Magneoton-Warner lemezkiadó studiójában már rögzítették a rockopera teljes zenei anyagát, amely majd augusztusban jelenik meg. Addig is, premierként, izelítőül hallgassanak meg két részletet, az első Dancs Annamari szólódala, amelyet egy mongol népdal nyomán dolgozott át a darab  zeneszerzője , Szűts István. A második dal egy duett Vadkerti Imrével, a Kormorán együttes énekesével, aki a rockoperában Árpád vezért alakítja :

1. Dancs Annamari – A besenyő lány dala ( a besenyők és a magyarok közötti csata után a besenyő lány  szenvedései, fájadalmainak jelenete)

http://youtu.be/Djpnekx1yC4

2. Dancs Annamari – Vadkerti Imre –  Megint a madarak ( Árpád vezér és a besenyő lány duettje)

http://youtu.be/KH3oSbhpY0Y

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.