Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Colorstar – új felállás, új album, lemezbemutató


Izgalmas időszak elé néz a megújult Colorstar. A jövőben trióként, a koncerteken és a stúdióban pedig állandó közreműködőkkel felálló együttes elkészítette Flow című új nagylemezét, melynek egy felvétele már hallható az MR2-Petőfi Rádióban. A zenekar – mely tavaly ünnepelte tizenöt éves születésnapját – május 4-én, pénteken mutatja be az új albumot.

Letisztultság és még több energia – ezt ígéri új nagylemezére a ColorStar, amely, Farkas Zoltán dobos távozása után, a jövőben alapfelállását tekintve trióként működik tovább. Az eddigi állandó közreműködő basszusgitáros Somogyi Ferenc, és fúvós, Soós Tamás mellett a stúdióban, az új lemez munkálatai során a Carbonfools dobosa, Keleti Tamás zenél a Szalay Péter-Keleti András-Szinovszki Márton hármassal,és ő lett az album producere is.A koncerteken pedig Sándor Dániel, a Jurij dobosa játszik a Colorstar „külsős tagjaként”.
„A lényeg az, hogy alapvetően ez a három,közel nyolc – kilenc éve együtt dolgozó ember írja, hangszereli, és rakja össze a zenét.Műhelymunka folyik korlátok nélkül,bárki használhat bármilyen hangszert, a lényeg a végeredmény.Ez inkább afféle produceri, semmint hagyományos rockzenekari megközelítés – miközben a koncerteken persze továbbra is igazi, hattagú zenekarként működünk, és arra törekszünk, hogy az András egyre inkább ilyen klasszikus típusú énekes – frontember legyen” – mondja a zenekar arról, hogy mit is takar az „új felállás”. És, hogy mit is kell tudnunk az új lemezről? „Az új zenék többségében a hangsúlyok a folyamatzene felől inkább a popzenei struktúrák felé tolódnak, a dalok hosszát tekintve is, energiájukban pedig inkább a rockzene dinamikája dominál, szikárabb, keményebb, a hangzás. A számok ugyanúgy az eddigi stíluselemekből épülnek fel, ugyanazok az összetevők, csak más a recept.”. A lemez két dalában vendégénekesek is közreműködnek: Fehér Balázs (The Carbonfools) a My Trainben, Judie Jay a Warning című számban szerepel.
Az új anyagról egy dal, a Speeding Games című szám már hallható az MR2-Petőfi Rádióban. Ehhez a számhoz videoklip is készült:

c

A zenekar a lemezt május 4-én, pénteken mutatja be a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán (rossz idő esetén bent az épületben). Fontos információ, hogy minden megvásárolt jegy mellé jár egy példány az új nagylemezből!
Az alábbi videóban zenészkollégák, barátok mondják el gondolataikat a tavaly 15. születésnapját ünneplő Colorstar kapcsán.

d

www.colorstar.hu
www.facebook.com/colorstar

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.