Tuesday, December 5, 2023
spot_img

Latest Posts

CHRIS REA – SANTO SPIRITO TOUR 2011

2012. február 15. 20:00

Papp László Budapest Sportaréna

Február közepén hazánkba látogat Chris Rea, olyan mérföldköveket jelentő lemezek szerzője, mint az 1989-es The Road To Hell, vagy az 1991-es Auberge. Az olasz származású zenész mindkét lemeze a listák élén debütált anno Nagy-Britanniában és azóta is megkérdőjelezhetetlen népszerűségnek örvend világszerte.

Új albuma szeptember 5-én jelenik meg Santo Spirito címmel, mely egyben európai turnéjának is a címe.  Az album és a turné repertoárja is gyors tempójú, táncolható dalokból áll.

A 2001-es hasnyálmirigy-gyulladásából való felépülése után a maga számára kijelölt úton halad Chris Rea. Miután túlélte ezt a roppant rizikós műtétet, az angol zenész elhatározta, hogy visszatér blues-gyökereihez. Ez az elhatározás teljesen új irányba terelte zenei világát. A 2005-ös Blue Guitars például egy 11 CD-ből álló csomag, melyen 137 blues-hatású dal található, melyeket a művész mindössze 18 hónap alatt rögzített. A lemezborítók, csakúgy, mint a legújabb válogatásán, saját festményei felhasználásával készültek. A 2001 és 2005 között született lemezei szintén egy ősibb bluesvilágot idéznek, így a 2002-es Dancing Down The Stony Road, a 2003-as Hofner Blue Notes, vagy a 2004-es The Blue Jukebox is.

A 2005-ös Blue Guitars után Chris Rea ismét szünetet tartott. 2008-ban azonban újra visszatért egy több CD-s, 38 dalt tartalmazó albummal, ami a The Return Of The Fabulous Hofner Blue Notes címet viselte.

A budapesti koncerten tehát az összes Chris-Rea klasszikus felcsendül majd, valamint egy-két eddig még élőben soha nem hallott számot is élvezhetünk. A kétségtelenül rendhagyó itthoni koncert Rea valamennyi magyar rajongója számára kihagyhatatlan program.

Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatában.

http://www.youtube.com/watch?v=abZlWqVeLzg

http://www.youtube.com/watch?v=FIL8PxLmjm4

http://www.youtube.com/watch?v=GVZ66_gGGJY

http://www.youtube.com/watch?v=z0nCRZNHGLE&feature=related

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.