Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Children of Bodom, ír zene és a közönség kedvencei a Félszigeten

A világ egyik legismertebb metálzenekara, a Children of Bodom zárja az ország legnagyobb fesztiválja, a Félsziget nagyszínpadának idei programját augusztus 26-án. A finn csapat közel húszéves karrierje során hét stúdiólemezt dobott piacra, és rajongókat szerzett a világ minden pontján zenéjével, melyben több kemény műfaj elemeit vegyítik, a power metáltól a dallamos deathig. Legfrissebb lemezük, a Relentless Reckless Forever tízezer példányban kelt el a megjelenés napján Finnországban, és százezret vásároltak belőle az első napon a világ többi részein.

Az ír punk kedvelőinek minden bizonnyal kellemes megelepetést fog okozni a magyarországi Firkin zenekar “crazy irish jumping” zenéjével, amelyet idén egy európai turné keretében hoz el a Félszigetre is. A beskatulyázhatatlan, pszichedelikus-elektronikus zenét élőben játszó colorStar zenekar szintén az idei fesztivál magyarországi zenei felhozatalát erősíti. Mindkét csapat augusztus 26-án lép fel.

Természetesen a romániai előadók sem hiányozhatnak a palettáról. A május 16-án új lemezzel előrukkoló Vama zenekar a Félsziget megszokott fellépői közé tartozik, de ezúttal a nagy slágereik mellett a Vama 2012 című lemez dalait is elhozzák Tudor Chiriláék a félszigetezőknek. A fesztiválhangulathoz remekül illő Sarmalele Reci is visszatér a Félszigetre, mindkét csapat augusztus 25-én lép fel. A Félsziget 2011-es kiadásána szervezett tehetségkutató versenyen – amelyen 16 fiatal zenekar bizonyíthatott élőben a közönségnek és a zsűrinek – a Rehab Nation szerezte meg a harmadik helyet, így őket is a rendezvény fellépői között tudhatjuk idén, második félszigetes fellépésükre augusztus 24-én kerül sor.

A Félsziget fesztivál tizedik kiadásával kapcsolatos információkat a www.felsziget.ro címen illetve a rendezvény Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Az augusztus 23-26. között, Marosvásárhely és Marosszentgyörgy határán, a Maros partján zajló fesztiválra augusztus elsejéig a korábbi évekhez képest FÉLÁRON, 100 RON-ért lehet bérletet váltani négy felejthetetlen napra, és 40 RON-ba kerülnek a napijegyek az Eventim jegyterjesztő hálózatában, illetve a www.eventim.ro oldalon. Augusztus elsejétől elővételben és a helyszínen egyaránt 150 RON lesz a bérlet ára, és 60 RON-ba kerülnek a napijegyek.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.