Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Cheryl milliós villantása: nagyító alatt az „A Million Lights”

Az angol énekesnő debütáló albuma óriási sikernek örvendett, második lemezével megosztotta a kritikusokat, és valószínűleg így lesz ez a harmadikkal is.
A Girls Aloud három éve jelentette be, hogy 5 platinalemez után egy kis szünetet tartanak. Az akkor még Cheryl Tweedy kapott az alkalmon, és saját karrierjét kezdte építgetni. Sztárfutballista feleségeként Cheryl Cole néven pedig legalább olyan népszerűségnek örvend, mint egykori együttese. Még 2009-ben jelent meg 3 Words című, első önálló albuma, amelynek producere will.i.am volt. Az album majdnem egymillió példányban kelt el, és nehezen találhatunk olyan zenehallgatóval, akinek ne lenne ismerősek a Fight For This Love vagy Parachute című dalok.
Cheryl később az X Faktor brit változatában mentorkodott, és két versenyzőjével is győzni tudott. Eközben saját karrierje sem szorult háttérbe, idén nyárra megszületett a harmadik stúdiólemez A Million Lights címmel. Az ezt megelőző korong (Messy Little Raindrops) megosztotta a kritikusokat, sokan csalódásuknak adtak hangot, de mások szerint igenis vannak igazán briliáns dallamok is a lemezen. Az „A Million Lights” feladata tehát nem is lehetett más, mint hogy meggyőzze a kétkedőket.
A korábbi negatív kritikák alapja nem az volt, hogy Cole alapvetően rossz, inkább az ellenkezője: sokkal többre képes annál, mit amit lemezein megmutat magából. Sajnos ez a mostani album is ezt támasztja alá. A cím alapján is csillogást, változatosságot várunk a daloktól, de a millióból csak néhány csillogás marad. Itt azonban mindenképp meg kell jegyezni, hogy azok a fények viszont nagyon szépre sikeredtek. Összesen 11 dal kapott helyet, ezek közül mindenképp érdemes meghallgatni az Under The Sun, a Call My NameSexy Den A Mutha címűeket, ezek az idei nyár igazi partislágerei lehetnek de az olyan líraibb szerzemények is kötelezőek, mint például az album címadó dala, vagy a Mechanics Of The Heart.
A rossz szájíz az album után nem is ezek miatt van, inkább azért a 3-4 dalért, amely nagyjából ugyanarra a zenei alapra íródott, és így néha azon kapjuk magunkat, hogy unjuk őket. A már említett kiváló dalok pedig nem tudják ezeket kompenzálni, üresjáratok vannak a lemezen. Úgy tűnik, Cheryl is beleesett abba a hibába, amibe sajnos sokan mások is, túl gyakran ad ki nagylemezt ahhoz, hogy ezeket a tudásához méltó tartalommal tudja megtölteni. Ez csak azért kár, mert egy nagyon jó kvalitásokkal megáldott előadó, és ebből sokat mostani albumán is megmutat.
Összességében egy „egész jó” minősítésű lemezt hallottunk, de bizalmunk továbbra is töretlen abban, hogy jön még olyan korong, amivel az énekesnő levesz minket a lábunkról. A Million Lights című lemeze inkább csak szédített.
De az azért ügyesen tette.

http://www.kultography.hu/2012/07/01/cheryl-millios-villantasa-nagyito-alatt-az-a-million-lights/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.