Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Cabaret Medrano – „Ez mind nem volt” című album

Elkészült a 2001-ben alakult zenekar második nagylemeze. Az „Éjszakai járat” CD után most egy újabb állomásra kalauzol el bennünket az együttes. Az új album címe „Ez mind nem volt”, melyet a lemezen található „Lány a buszon” című szám kulcsmondata ihletett.
Az új album az előzőhöz képest jóval szélesebb spektrumon mozog, a színházi elemeket megtartva egy modernebb poposabb hangzásvilágot tárva elénk.
A zenekar ismét nem okoz csalódást, 56 perces utazásra invitálnak minket az élet viharos tengerén, számos állomáson keresztül, mely jól reprezentálja a Cabaret Medrano sokszínűségét.
Megtalálható benne a Kusturica filmekből már jól ismert Boban Markovic féle balkáni vonal, mely egyetlen pillanatban olyan kíméletlen őszinteséggel festi le az élet szépségét és fájdalmát, hogy szinte már szaga van. A rézfúvósokat idéző gipsy tangóra jellemző mulatós sírva vígadás éppúgy benne van, mint a kubai zene jellegzetességeit játszó, veterán tagokból álló Buena Vista Social Club könnyed havannai szivarfüsttel fűszerezett atmoszférája. Garantált, hogy azok is táncra perdülnek e muzsika hallatán, akik egyébként ezt nem tennék meg. Ha valaki mégis ülve maradna, sebaj, mert elmerenghet a költészet mély vízében, olyan mesterek által inspirált dalokkal, mint Ady Endre, Radnóti Miklós és Weöres Sándor. Ha ez még mindig nem lenne elég, betekintést nyerhetünk a show-varieté kissé csípős művészi mondandójával ízesített 30-as éveket felelevenítő berlini kabaré világába is néhány szám erejéig.
A 12 számot olyan vonások gazdagítják még, mint a marquezi világ bujasága, a bulgakovi ördöngős groteszk humor, és a Tom Waits féle jazz, blues elemeket tartalmazó kocsma fíling.
Lehetetlenség egy műfajba skatulyázni őket, nem is kell. A lemezt a vad szenvedély és az ártatlanul törékeny egyszerűség keveredésének karakteres elegye alkotja. 
 
A zenekar tagjai: 
Kamondy Imre: ének, szöveg
Verebes György: zongora, harmónika
Darvas Bence: hegedű, trombita, zongora, melodika, harmonika, percussion, ének
Nemes János: szaxofon, „kavala”
Horváth Gábor: basszusgitár
Pfeiler Ferenc: dob
Vendég zenészek: 
Hans van Vliet : (harsona) pozan
Póta György: nagybőgő
Gozlán Fatima: percussion
Dudás Zsombor: percussion 
 
 
 
 
További információk:
www.cabaretmedrano.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.