Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

ByeAlex elkészítette első lemezét, a Szörpoholistát

 – Elkészült ByeAlex első lemeze. Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a tizedik helyen végzett dalszerző, előadó Szörpoholista című albumán sokféle stílusban kipróbálta magát.

    “Mivel ez az első albumom, úgy gondoltam, kötelességem rátenni az eddigi úgymond slágereimet. A talán legfontosabb számomra a Csókolom, amely a legelső volt és elég nagy sikert aratott, játszották a rádiók és már legalább egymillióan meghallgatták a YouTube-on. A lemezen a többi eddig közzétett dalom is szerepel, valamint több új szerzeményem” – mondta ByeAlex (Márta Alex) az MTI-nek.
Az énekes kitért arra, hogy a “szörpoholista” kifejezés még abból az időből ered, amikor Miskolcon lakott és a legtöbbször szörpöt iszogatott, miközben barátaival “bandázott”. Hozzátette: az erkélyről dinnyemagokat köpködött és elhatározta, ha valaha befut ByeAlexként, ezt a címet fogja adni első lemezének.
Az anyagon kilenc dal mellett hat bónuszfelvétel is szerepel mixekkel, különböző közreműködői (John The Valiant, Soerii & Poolek, Zéessó) projektekkel. A Kedvesem, amellyel idén márciusban ByeAlex A Dalt, a hazai eurovíziós válogatóversenyt megnyerte, majd Malmőben 10. lett, összesen három verzióban található meg a Szörpoholistán. Köztük van a már jól ismert Zoohacker remix és Lotfi Begi (Compact Disco) felgyorsított Deep in the Forest mixe.
“Nyilván néha unalmas nekem a Kedvesem, hiszen idén nagyon sokszor elénekeltem, de most van idő leülepednie bennem a számnak és később megint jó érzés lehet előadni. Bár nyáron több fellépésem volt nagy fesztiválokon is, olyan nagyon sok mégsem, éppen azért, mert nem szerettem volna megutálni saját zenéimet” – idézte fel ByeAlex.
A lemez megjelenését összesen öt videoklip előzte meg, a Csókolom és a Kedvesem mellett a Nekemte, a Láttamoztam, valamint a legfrissebb, a Csóró itt minden hang című szám mellé is készült már képi anyag.
Szólt arról, hogy ha kategorizálni kellene az általa képviselt stílust, akkor kísérletező popot mondana egy kis művészi éllel. “Nagyon szeretem a verseket és igyekszem jó szövegeket írni, meg szenvedélyeimet visszaadni a zenében” – jegyezte meg.
ByeAlex Ady Endre A fekete zongora című versét is rögzítette. “Ez az egyik kedvenc versem, amely szerintem jól tükrözi A Dal és az Eurovíziós Dalfesztivál közötti mentális állapotomat. Ez nem versmegzenésítés, hiszen mondom a szöveget és mögé atmoszférikus, ambientes légkörű, beatboxos zenei aláfestést készítettem”.
Az Elvis(z) című dalról az előadó kifejtette: bár egyáltalán nem rajong Elvis Presley számaiért, egy régi ikonikus popfigurát akart megszólítani, hogy bemutassa neki mostani világunkat. ByeAlex Az én rózsám címmel egy népdalszerű szerzeményt is rögzített.
“Szerettem volna egy népdalhatásokkal rendelkező nótát írni, ami utoljára készült el a lemez számai közül. Imádom a népdalokat, a sokszor szívet sajgató szövegvilágot. Az Az én rózsámban mintha egy halotti ének szólna valakihez” – tette hozzá.
Az Egység Média/CLS kiadásában megjelent Szörpoholista dalait az előadó írta és játszotta fel, a közreműködők között volt Károly Tamás hangmérnök, Kővágó Dani gitáros, Pfeiffer Bálint basszusgitáros és Borbély Lőrinc dobos.
ByeAlex lemezbemutató koncertet idén már nem tart, jövőre új dalok megjelentetését tervezi és van projektötlete más típusú zenékre, például egy hiphop csapatra. Emellett digitális kommentátorként ott lesz A Dal című showműsorban is jövőre.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.