Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Budapest keresi a "hangját" – Kottázd le a város moraját!

A dalszerző pályázat minden zenész és énekes számára nyitott. Eddig 11 ismert előadó fogadta el a felkérést, de még három helyre várják a jelentkezéseket.
A Fővárosi Önkormányzat keresi Budapest Dalát. Ismert és még felfedezés előtt álló zenészek is nevezhetik saját stílusukban íródott, repertoárjukba illeszkedő szerzeményeiket.
Budapest Dal 2018 címmel írt ki pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját és támogatva az olyan dalok megszületését, amelyek visszaadják a város hangulatát. A dalszerző pályázat minden zenész és énekes számára nyitott.
A pályázaton a szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri és a közönség közösen dönt majd Budapest Daláról, és a megmérettetést követően valamennyi szerzemény felkerül egy közös zenei albumra. A pályázat legfőbb eleme, hogy a felvételek tartalma és üzenete a fővároshoz kapcsolódjon. A városvezetés független, izgalmas és sokszínű dalokra számít.
Ismeretlen előadók számára kiváló bemutatkozási lehetőség a Budapest Dal 2018 pályázat, mellettük pedig már népszerű előadók is készülnek saját felvételekkel.
Eddig Frenreisz Károly, Charlie, Zséda, Király Viktor, a Compact Disco, Radics Gigi, Caramel, Anna & the Barbies, Keresztes Ildikó, a Honeybeast és a Zävodi + Berkes formációja fogadta el a szervezők felkérését.

Fővárosunk számtalan dalt ihletett már. Az elmúlt évtizedben is születtek slágerek rádiók által játszott, vagy éppen az interneten népszerű előadóktól, amelyek témája, címe, múzsája Budapest volt. Ennek ellenére, ha feltesszük azt a kérdést, hogy: tudsz mondani egy Budapest dalt? – akkor a válasz késik. Talán mert még nem született meg a város dala. Egy olyan dal, aminek üzenete még akkor is egyértelműsíti, hogy a fővárosról szól, ha a Budapest szó nem is hangzik el benne. Egy dal, ami nem bántó, nem megosztó, nem kirekesztő, hanem egy olyan dal, amit ha meghallgat kétmillió ember, akkor azt kétmillió különböző okból tudja dúdolni. Mindenki magáénak érezheti, aki valaha élt vagy éppen él, esetleg élni szeretne Budapesten – írták a szervezők.


Jelentkezés és további részletek ITT

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.