Thursday, May 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Budapest Jazz Fesztivál a Trafóban

Talán nem egyértelmű, ugyanakkor tény, hogy hazánk jazzkishatalom. Idén nyolcéves a MOL Budapest Jazz Fesztivál. A BMC szervezésében három estén át a modern jazz legjobb kortárs előadói gyűlnek össze.
Szeptember 9-én a négytagú francia Pulcinella nyújt humoros, zenés színházi produkciót, velük együtt a hazai fiatalokból álló Dzsindzsa bizonyítja kreativitását. A későbbiekben a szintén gall, Christophe Monniot szaxofonos vezette, Lukács Miklós cimbalmossal kiegészült Ozone Trio nyűgöz le bravúrdarabjaival.

Másnap az Open Collective élén a honi avantgárd atyja, Grencsó István és az amerikai szaxofonos-költő Lewis Jordan rendeznek pazar performanszot. Őket a Hollandiából érkező Michiel Braam Trio követi, akik mellett Lukács Miklós, és a hegedűs Kovács Ferenc is ott muzsikálnak majd a színpadon.
A fesztivál utolsó napján a német kortárs jazz két kiemelkedő figurája, az énekes Michael Schiefel és a zongorista Carsten Daerr, Lukács és Szandai Mátyás bőgős kíséretében adnak közös műsort. A rendezvény záróprodukciója a belga jazz legprominensebb zenekarainak tagjaiból válogatott Laurent Blondiau (trombita), Jeroen Van Herzeele (szaxofon), és Michel Massot (tuba) felállású trió lesz. 

Budapest Jazz Fesztivál a Trafóban
Budapest, Trafó, 2010. szeptember 9-11.
est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.