Categories
Koncertertek Nagyvilág Zenei hírek

Bryan Adams az Arénában

bryan-adamsEgy gitár, egy rekedt torok, egy farmer, egy ing, vagy épp egy sima póló, és egy raklapnyi sláger. Rock. A kanadai Bryan Adams ma is az a szomszédsrác, aki volt, csak közben eladott pár millió lemezt.

Adams húsz éve járt először nálunk, azóta persze többször is tiszteletét tette, sőt a hagyományos koncerthelyszín, azaz a főváros mellett még Debrecenbe is ellátogatott egy buli erejéig, de ugyanígy elcsíphettük már az ingyenes Kapcsolat-koncertek egyikén is.
Adams nem variálja túl a dolgot, fog egy riffet és gyárt belőle egy húzós rockszámot, vagy épp fog egy öngyújtót, mellépakol néhány akkordot és kész is a háziasszony-ríkató ballada. A „szegény ember Bruce Springsteenje” még a nyolcvanas évek elején lépett színre (Cuts Like A Knife -1983, Reckless –1984), hogy aztán azóta Joe Cockertől Bonnie Tylerig, a KISS-től Tina Turnerig a legnagyobbakkal dolgozzon együtt. A 1991-es Robin Hoodbetétdala, az Everything I Do (I Do It For You) pedig a mai napig ott cseng egy generáció fülében. A középutas, rádiós rock kismestere, a Summer Of ’69 tulajdonosa négy éve adott ki utoljára albumot (11 – 2008), de az idénre újat ígér, úgyhogy a koncerten biztos tesztel majd néhány nótát a friss eresztésből is.

est.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.