Categories
Nagyvilág Zenei hírek

Brit Awards: Lady Gaga triplázott

Lady Gagát a Brit Awards három kategóriájában jelölték, és mindháromban ő nyerte a díjat. A britek közül elismerést kapott Lilly Allen, Dizzee Rascal, valamint az Oasis is, Liam Gallagher azonban rövid úton megszabadult a díjtól.
A rangos brit könnyűzenei elismerés jubileumi, 30. díjkiosztó gálájának a londoni Earl’s Court adott otthont. Az átadó nagy nyertese  Lady Gaga volt, aki az év legjobb külföldi énekesnője, az év külföldi felfedezettje lett, valamint a The Fame című lemezéért az év legjobb külföldi albuma díját vehette át kedd este.
A britek közül Dizzee Rascal és Lilly Allen kapta az év legjobb férfi és női előadójának járó elismerést, míg Robbie Williams különdíjban részesült a brit zenei élethez adott kiemelkedő hozzájárulásáért.
A ma már nem is létező Oasis külön elismerést kapott: a (What’s the Story) Morning Glory című album a Brit Awards történetének legjobb lemeze lett. A szobrocskát Liam Gallagher vette át, és azonnal a közönség közé hajította. 
Az év külföldi férfi énekese Jay-Z – Bruce Springsteent és Eminemet megelőzve -, az év brit felfedezettje a JLS, míg a legjobb brit együttes a Kasabian lett.
est.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.