Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Brasch Bence külföldön is megállná a helyét

Jól áll az idegen nyelvekkel Brasch Bence. A Csillag születik második szériájában feltűnt ifjú énekes „bírja beszélni az angolt”, de németül és oroszul sem tudnák könnyen eladni.
Bence a civil életben angol nyelvű gimnáziumba jár, ahol az első évben heti tizenöt angol órája volt. Azt mondja, nagyon örül annak, hogy ezt a szakot választotta, mert ugyan egy évvel tovább koptatja az iskolapadot mint a többiek, de ezáltal jobb tudásra tehet szert.
Az ifjú énekes letette már a középfokú angol nyelvvizsgát, tavaly pedig megcsinált egy 93%-os angol érettségit. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy volt alkalma idegen környezetben is gyakorolni a nyelvet.
– Lehetőségem volt Londonban gyakorolni a nyelvet, egy iskolai utazás keretében, ahol családoknál szállásoltak el minket, így még többet tanulhattunk – akcentust, kiejtést, és az angol sajátos kifejezésmódját – mondta Bence az 5 Perc Angol nyelvoktató magazinnak.
Az ifjú énekes vicces helyzetbe is került Nagy-Britanniában. A Virgin nevű lemezboltot keresve sétált a történelmi fővárosban, amikor útbaigazítást kért.
– Megkérdeztem egy jól szituált hölgyet, hogy “Hi, could you tell me please, where the Virgin is.” Nagyon csúnyán nézett rám, és elszaladt. Valószínűleg, ő nem a lemezboltra gondolt, hanem félreértette, ami szerettem volna mondani… – tette hozzá nevetve a kiscsillag, aki az angol mellett egy kicsit németül és oroszul is beszél.
Szerinte egy idegen nyelv elsajátításához mindenképpen szorgalom és kitartás szükséges. Bence úgy véli, az is nagyon hasznos lehet, ha a tanuló sokat hallgat angol nyelvű dalokat, és próbálja értelmezni a szöveget, és kiejteni azt.
– Fontos még, hogy a filmeket angol nyelven nézzük, angol felirattal. Apró dolgoknak tűnhetnek ezek, de rengeteget segítenek, mert egy idő után “beülnek” az ember fülébe, és elkezdi használni a szavakat, és a helyes kiejtést is – tanácsolja az énekes srác.
Bence véleménye az, hogy a szavak tanulása sem elhanyagolható dolog. Ezzel bővül a szókincs, s minél több szót ismer valaki, annál könnyebben fogja a folyószöveget is megérteni.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.