Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Boltokban Dave Gahan életrajza

Ha van Magyarországon olyan zenekar, amelynek kitartó, állandó, masszív, sőt egyre bővülő  rajongótábora van, akkor a Depeche Mode mindenképpen a listán van. Nem csoda, hogy bizonyos időközönként könyvet adnak ki a zenekarról. Most a frontemberről, Dave Gahanről jelent meg egy tartalmas könyv a Guardian újságírójától, Trevor Bakertől.
Könnyen azt gondolhatnánk, amit a Depeche Mode-ról (meg a hasonló nagyágyúkról) tudni lehet, már réges-rég leírták. A Silenos Kiadó ezért szerencsére úgy döntött, sokkal érdekesebbek az olyan kiadványok, amelyek egy-egy szereplőre, többnyire természetesen a frontemberre fókuszálnak. Olyan részletek derülnek ki ilyenkor, amelyek az együttes történetében esetleg mellékszálak, talán meg sem említendő részletek. A recept Robert Smith és a Cure esetében bevált, s íme itt a folytatás:
Dave Gahan & Depeche Mode – Születés és feltámadás.
Ráadásul a szerző ezúttal is pedigrés: Trevor Baker a Guardian újságírójaként tényleg ott van a sűrűjében. Szakmailag mindenképpen a csúcs, vagy legalábbis a közelében van. Ő az első, aki összegzi, miképpen emelkedett ki Dave Gahan Essexből, aztán pedig zenésztársai árnyékából.
Ez egy egészen különleges történet: a kisvárosi fiú, aki két kanállal halmozta az élvezeteket, s közben nem vette észre, a Depeche Mode-dal elért elképzelhetetlen sikerek 1995-re teljesen kifacsarták őt. Újraélesztése és máig tartó absztinenciája legendás. Hogy hogyan bukott le a mélybe Dave Gahan a démonaival megküzdeni, és hogy mi a volt a kiút ebből a feneketlen mélységből – erről szól a könyv, megtámogatva eredeti interjúrészletekkel és számos fotóval, köztük (evidensen) magyar rajongók által készített exkluzív képekkel is.
A magyar olvasóknak Trevor Baker azt a kellemes extra meglepetést tartogatja, hogy többször is külön kitér a hazai rajongótáborra.
http://silenos.hu/dave-gahan/
Író: Trevor Baker
Címe: Dave Gahan & Depeche Mode – Születés és feltámadás
Ára: 2500,- Ft
ISBN: 978-963-89407-0-4
Terjedelem: 264 oldal
Megjelenés éve: 2011
A Silenos további friss kiadványait (Burzum, Manu Chao, VHK stb.) keresd a honlapjukon: silenos.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.