Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

Bólintás a 7. Pannónia Fesztiválra

2_Foto_Sandor_Peter__325_StudiosHivatalosan is megkezdődött a magyarországi fesztiválszezon, amelyet immár hagyományosan, a Szántódpusztára költöztetett Pannónia Fesztivál nyitott meg. Bár az időjárás még nem teljesen bólintott rá a hétvégére, mindenki más viszont igen.
 
A fesztivál földrajzi elhelyezkedésére, úgy gondolom, nem lehet panasz, hiszen a Balaton partjánál kevés ideálisabb helyszínt lehetne találni egy ekkora dzsemborihoz. A megközelíthetőségről és a biztonságról is gondoskodtak a szervezők, hiszen biztonságiak és rendőrök tömkelege felügyelte a bulizni igyekvő ifjoncokat, a munkások mindent megtettek a minél gyorsabb és rendezettebb bebocsáttatás érdekében, a közlekedést pedig maximálisan a fesztivál igényeihez igazították. Megnyitották külön erre az alkalomra Szánzód-Kőröshegyi vasúti megállót, hogy a tömegével érkező ifjaknak (opcionálisan örökifjaknak, hiszen 50 felettiek is bőséggel képviseltetik magukat) megkönnyítsék az utazást.
 
Élvezeti szint növelése érdekében 5 különböző helyszínt biztosítottak a széles látókörű rendezők, ezzel is biztosítva, hogy a különböző zenei rétegeket kedvelők kulturáltan megférjenek egymás mellett. A nagyszínpadon a headliner hazai rockbandáké volt a reflektor (Tankcsapda, Depresszió, Road, Ossián, Pokolgép), akik karnyújtásnyi távolságra zenéltek az Unicum Music Pub-tól, ahol az underground zenéé volt a főszerep olyan nevekkel, mint Siska Finucci, a Barbárfivérek, vagy éppen a Belga, akiknél le is kellett korlátozni a beléptetést, ugyanis a tömeg már boncolgatta a sátor biztonságtechnikai korlátait. A bejárat közvetlen közelében felállított Rockélet sátorban a klasszikus punkzenekaroké volt a porond, a Prosecturát a Rózsaszín Pitbull, őket a Hétköznapi csalódások valamint a Yellow Spots követte. A kissé kiesebb helyre felállított Zipz Shoes nagyszínpad az alternatív zene kedvelőit kecsegtette minőségi zenét szolgáltató együttesekkel, mint például a Kipu vagy a Magashegyi Underground. Az ötödik helyszín a Hórukk Hütte nevet viseli, ahol a közönség által beszavazott, amatőr bandák mutathatják meg magukat az arra kíváncsiaknak. Sajnos belőlük elég kevés volt a tegnapi napon, de hát ki vehetné fel a versenyt a nagyszínpad sztárfellépőivel?
 
Erre az a legjobb válasz, hogy bárki, ugyanis a maga stílusában minden helyszín a hazai zenei élet krémjét vonultatta fel már az első napon is. Ez természetesen azt is jelenti egyben, hogy elejétől a végéig igen nehéz végigélvezni egy koncertet, mert van még legalább másik két hely, ahova jó lenne ellátogatni, hiszen ott is igencsak impozáns a felhozatal. De hát inkább a bőség zavara legyen, nem? Azt pedig még meg sem említettem, hogy a pénteki naptól már egy-egy külföldi sztárral is csábítják a fesztiválozókat, hiszen a nagyszínpadot olyan nevek veszik majd kezelésbe, mint a Dub Pistols (UK), a Rudimental (UK) vagy éppen a Foreign Baggers (UK). Ebből is látható, hogy a szervezők igazán nem sajnáltak semmit annak érdekében, hogy egy megfelelő fesztivállal indíthassák a fiatalok a nyarat. Az pedig, hogy a külföldi nagyágyúk mellé közel 200 hazai bandát is sikerült belesűríteni a négy nap programjába, az már csak hab a tortán. Az árak pénztárcabarátok, a bandák jók, a környezet alkalmas, az időjárás alakul… mi kellhet még? Irány a PAFE, bólogatni!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.