Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Boban & Marko Markovics Orkestar a MűPában

Bár több mint egy évtizede rendszeres, visszajáró vendége a magyarországi koncerttermeknek és fesztiváloknak Boban Markovics, olyan még talán soha nem fordult elő, hogy épp nálunk kezdje meg legújabb koncertévadát a Balkán legismertebb trombitásának zenekara.

A lassan harminc éve családi vállalkozásként működő fúvószenekar Szerbia messze legnépszerűbb zenei exportterméke, a Kusturica-filmekből mindenki ismeri a munkásságát és talán nincs olyan pontja a Földnek, ahol még ne léptek volna fel.
A trombita gyakorlatilag genetikailag kódolt a Markovics-családban, már Boban apja és nagyapja is elismert trombitaművész volt, így nem véletlen, hogy hasonló pályát választott a fia, Marko is, aki 2006 óta vezeti a zenekart és a legutóbbi két lemezen szerzőként és szólistaként is közreműködött. Marko Markovicsot az egyik legnagyobb tehetségként tartják számon szakmájában, ő gondoskodott a zenekar megújulásáról, aminek köszönhetően legutóbbi számaik is a rádiók lejátszási listáinak élén végeztek. Markónak köszönhetően a Boban & Marko Markovics Orkestar jövője még hosszú évekre biztosítva lehet, végül is ennél jobb utánpótlást egyetlen zenekar se kívánhatna magának.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.