Sunday, June 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Blink 182 videó a színfalak mögül

 Alig jelent meg a Neighborhoods album, a srácok máris tovább pörögnek. Az After Midnight videoklipje mellé nemrég közzétettek egy kis „extrát” is a forgatásról, amiben elmondják, mi volt a cél pontosan a videóval. Mennyivel könnyebb lenne az élet, ha mindenki csinálni ilyen „használati útmutatót”…

2009-es újraegyesülésük óta (amit nem éppen szívderítő körülmények együttállásának köszönhetünk) a banda arculata igencsak megváltozott. Természetesen a hangzás ugyanolyan fergeteges, a tematika viszont némileg módosult. Mark Hoppus, Travis Barker és Tom DeLonge új lemeze szeptember óta meghódította a slágerlistákat. Az amerikai rock és alternatív kategóriákban első helyre tört, és Kanadától Új-Zélandon át egész Ausztráliáig hatalmas sikert aratott.
A dalok közül az After Midnight azért is érdekes, mert ha jobban megnézzük, és elvonatkoztatunk a lendületes hangszereléstől, kiderül, hogy a szöveg nagyon is szomorú. Már az első versszakban ott a halál közelsége, utána jön a reményvesztettség és a hiány. Az egész olyan, mint egy ima valakihez, akinek már csak az emléke él – amikor éjfél után a lépcsőházban összebújtatok.
Ez a líraiság kirajzolódik a klipben is, de nekem például sokat segített a „behind the scenes” videó is, hogy összerakjam a történetet. A kórház kicsit szokatlan környezet, de így tökéletesen meg tudták ragadni azt az érzést, amikor két fiatal úgy lázad a sorsa ellen, hogy tudja, már eleve nem juthat messzire. Éjfél után „randalíroznak” (de azért nem olyan mértékig, hogy az egészségügy beperelje őket a felvétel miatt…) a kihalt folyosókon, bejárják az egész épületet, és amikor elkapják őket, huncut mosollyal mennek vissza a kórtermeikbe.
A rendező, Isaac Rentz, ezt úgy foglalta össze, hogy „az egyik ember próbál segíteni a másiknak, hogy élje az életét”. Mindeközben a zenészek egy hangárszerű helyen adják az aláfestést, ami a kétségtelenül előnyös fényviszonyok ellenére is kicsit megdöbbentett tekintve, hogy Travisnek 2008-ban épp repülőbalesete volt. Hogy ennek mennyi köze volt a helyválasztáshoz, azt nem tudtam megfejteni, de ettől még ugyanolyan szép és megkapó a dolog.

Forrás: music-news.com
Bertoni
mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.