Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Birdy megérkezik Magyarországra Beérkező levelek x

Május 14-én végre hazánkban is megjelenik Birdy bemutatkozó albuma, a Birdy.

De ki is ez az apró termetű, törékeny kislány, óriási hanggal, akinek a fél világ már a lábai előtt hever?

1996-ban Jasmine Van den Bogaerde néven látta meg a napvilágot Angliában, egy koncertzongorista édesanyától – ebből egyértelműen következett, hogy 5 évesen már elkezdett zongorázni. A Birdy név már gyerekkorában ráragadt, állítólag bébiként olyan hatalmasra tátotta a száját, mikor etették, mint egy madárka. A gyerekkori becenévből pedig művésznév lett..

Jasmine 12 évesen megnyerte az Open Mic UK tehetségkutatót saját szerzeményével, a So Be Free-vel. Majd felrakott magáról egy videót a youtube-ra, amint egy saját dalát énekli, így talált rá a lemezkiadója és kapott szerződést. 2011-ben feldolgozta Bon Iver “Skinny Love”-ját, és ez lett az első kislemeze.

http://www.youtube.com/watch?v=aNzCDt2eidg

A dal szerepelt a Vámpírnaplók egyik epizódjában is. Majd a BBC Radio 1 Live Lounge-ában dolgozta át Ed Sheeran “The A Team” című dalát.

http://www.youtube.com/watch?v=p856dtR4mms

A bemutatkozó albumon 1 kivétellel feldolgozások találhatók, ezt Birdy úgy kommentálta: legalább marad ideje befejezni a tanulmányait. Olyan előadók dalai kaptak helyet átértelmezve a lemezen, mint pl. a The xx, a Cherry Ghost, a The National, a Phoenix, a The Postal Service és James Taylor. Az első demók otthon készültek édesapja házistúdiójában, vagy akár Birdy iPhone-ján, majd Londonban és Los Angelesben érték el végső formájukat olyan producerek segítségével, mint pl. Rich Costey (Muse, TV on the Radio), James Ford (Arctic Monkeys, Last Shadow Puppets, Klaxons) és Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys).

A kritikusok Kate Bush-hoz szokták hasonlítani hangját és stílusát, ő azonban Lykke Li-t, Paolo Nutinit és Adele-t tartja kedvenceinek, példaképeinek. Legnagyobb példaképe azonban édesanyja, Sophie.

Európa meghódítása és számos sikeres TV-fellépés után idán márciusban az Egyesült Államokban is megjelent az album. Itt megnézhetjük az Ellen DeGeneres Show-beli fantasztikus szereplését:

http://www.youtube.com/watch?v=zRqWWSLlqB4&feature=youtu.be

Birdy írt egy dalt kifejezetten a “Hunger Games” filmzenére, “Just a Game” címmel.  Május 14-től pedig végre mi is hozzájuthatunk a fantasztikus kislány debütáló lemezéhez.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.