Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

BIRDY – Birdy

2012. május 14-én végre hazánkban is megjelenik Birdy bemutatkozó albuma, a Birdy.

De ki is ez az apró termetű, törékeny kislány, óriási hanggal, akinek a fél világ már a lábai előtt hever?

1996-ban Jasmine Van den Bogaerde néven látta meg a napvilágot Angliában, egy koncertzongorista édesanyától – ebből egyértelműen következett, hogy 5 évesen már elkezdett zongorázni. Birdy 12 évesen megnyerte az Open Mic UK tehetségkutatót saját szerzeményével, a So Be Free-vel. Majd felrakott magáról egy videót a youtube-ra, amint egy saját dalát énekli, így talált rá a lemezkiadója.  2011-ben feldolgozta Bon Iver “Skinny Love”-ját, és ez lett az első kislemeze. A bemutatkozó albumon 1 kivétellel feldolgozások találhatók. Olyan előadók dalai kaptak helyet átértelmezve a lemezen, mint pl. a The xx, a Cherry Ghost, a The National, a Phoenix, a The Postal Service és James Taylor. Az első demók otthon készültek édesapja házistúdiójában, vagy akár Birdy iPhone-ján, majd Londonban és Los Angelesben érték el végső formájukat olyan producerek segítségével, mint pl. Rich Costey (Muse, TV on the Radio), James Ford (Arctic Monkeys, Last Shadow Puppets, Klaxons) és Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys).

A kritikusok Kate Bush-hoz szokták hasonlítani hangját és stílusát, ő azonban Lykke Li-t, Paolo Nutinit és Adele-t tartja kedvenceinek, példaképeinek. Legnagyobb példaképe azonban édesanyja, Sophie.

Európa meghódítása és számos sikeres TV-fellépés után idén márciusban az Egyesült Államokban is megjelent a Birdy című album, mely mostantól Magyarországon is kapható..

http://officialbirdy.com/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.