Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

BILLY TALENT – Dead Silence

billytalentlayeredA 2012. szeptember 10-én megjelenő Dead Silence a Billy Talent első olyan lemeze, aminek “normális” címe van, és nem egy sorszámot visel. A lemez három stúdióban került rögzítésre Torontoban, Vancouverben és Los Angelesben. A produceri munkálatokat a zenekar gitárosa, Ian D’Sa vállalta magára.

Szinte hihetetlen, de a kanadai Billy Talent már közel 20 éve létezik, és ezalatt napjaink egyik legsikeresebb rockzenekarává nőtték ki magukat. Többek között MuchMusic, Juno és MTV díjasok, a világ legnagyobb fesztiváljain léptek fel – két éve pl. nálunk a Szigeten is. Olyan slágerek megalkotói, mint a “Try Honesty”, a “River Below”, a “Red Flag” vagy a “Fallen Leaves”. Az előző lemez turnéja után a csapat vásárolt magának egy házat Toronto keleti részén, ahol a gitáros Ian D’Sa, az énekes Ben Kowalewicz, a dobos Aaron Solowoniuk és a basszusgitáros Jon Gallant heti 5-6 napban saját próbatermet és stúdiót épített, majd elkezdték az új lemez munkálatait. A felvételeket 2011 karácsonyán félbeszakította Solowoniuk szívműtéte, mely már 5 éve húzódott és most sürgőssé vált – ám szerencsére gyorsan felépült utána és amint lehetett, folytatták a munkát.

A lemezről az első klip már nyár elején megjelent a “Viking Death March” című dalra.

http://www.youtube.com/watch?v=VRFCMM3bra8

A borító, melyet az ausztrál Ken Taylor készített, azt jelképezi, hogy még a legmélyebb óceán mélyén is van remény – illusztrálva ezzel a 2012-es világvége-teóriát. A Dead Silence erről szól: kövesd az álmaidat, állj ki önmagadért, és csak azzal törődj, ami igazán fontos!

Kiadó: Magneoton/Warner Music Canada

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.