Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Bemutatkozott Mick Jagger kultúrközi szupergrupja

A Rolling Stones énekese mellett Dave Stewart (ex-Eurythmics), Joss Stone, a jamaicai Damian Marley és az indiai AR Rahman a tagja a SuperHeavy nevű szupergrupnak. A lemezük szeptemberben jelenik meg, de néhány számot már megmutattak az újságíróknak.

A SuperHeavy zenekar ötlete Mick Jagger és Dave Stewart fejében született meg, kíváncsiak lettek ugyanis, hogy milyen lenne, ha több különböző kultúrából származó zenészek együtt játszanának. De nem ám világzenét – vagy ha azt is, legalábbis Dave Stewart utálja az elnevezést: “olyan emberek jutnak eszedbe róla, akik kötnek és joghurtot esznek.” Joss Stone úgy került Jagger és Stewart mellé, hogy utóbbi volt az egyik producere az énekesnő új lemezének; jamaicai zenészt mindenképpen akartak, ezért jött Damian Marley és vele a ritmusszekciója; AR Rahmannal pedig Los Angelesben futottak össze. (Ő egyébként India egyik legnépszerűbb zeneszerzője, aki a Gettómilliomos Oscar-díja és a Jai Ho betétdal hódítása óta nemzetközileg is ismert.) A zenekar nevét Muhammad Ali ihlette.

A SuperHeavy-ről Mick Jagger először májusban beszélt, most pedig már be is mutattak néhány számot az újságíróknak. A Billboard beszámolója szerint az albumon lesznek majd keverék stílusú számok: például elektronikus+indiai+reggae+blues típusúak, vagy dubos basszussal és vonósokkal kiegészett popos ballada; de olyanok is, amik inkább egy-egy közreműködőhöz köthetők: Rolling Stones-os, reggae vagy bollywoodi dalok. Mindebből a nagyvilág egyelőre ezt a rövid kedvcsináló videót ismerheti csak meg.

A zenészek meséltek az album készítéséről is. Mick Jagger elmondta, hogy a zenekészítéskor mindössze néhány ötlet, gitárriff és szövegrészlet volt a kezükben. Rengeteget jammeltek, a stúdióban töltött 10 nap alatt 35 óra felvétel készült, amiből Dave Stewart és hangmérnöke válogatta ki a legjobb részleteket. A zenészek ezután újra összejöttek és rendes, kerek darabokká formálták ezeket. Ha a szeptember 20-ra időzített lemezmegjelenés után úgy látják, hogy az embereknek tetszik a dolog, akkor akár még turnéra is mehet a SuperHeavy.

quart.hu

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.