Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Belmondo-koncertek házibulihoz és szabadtéren

Elkényezteti a rajongóit a következő másfél hétben a Belmondo. A zenekar két koncertjére akár otthon is lehet házibulizni, hiszen a Magyar Televízió műsorára tűzi egy-egy különleges fellépésük felvételét. Most vasárnap pedig Nyíregyházán és Budapesten a Magyar Dal Napján élőben is lehet hallani Czutor Zoliékat és a készülő új nagylemez néhány dalát.

Az idei Sziget Fesztivál nulladik napján óriási sikert aratott a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a könnyűzenészek közös monstre koncertje. Akik lemaradtak erről az egyedülálló kezdeményezésről, szeptember 11-én, vasárnap 21 órától az m1-en megnézhetik az MR Szimfonik és a Belmondo koncertjének felvételét a Magyar Dal Napja alkalmából.

– Elmondhatatlan élmény volt nagyzenekarral játszani a dalainkat. Monumentális, szép, ugyanakkor játékos volt a közös munka. Egyetlen nehézség adódott: ha az ember egyszer megízleli ezt a hangulatot, nem szívesen adja alább. Olyan ez, mint amikor egy luxusyachttal eljut az ember a világ legcsodálatosabb, fehér homokú tengerpartjára, és utána mindig visszavágyik – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere. Az élmény hatására az együttes már fontolgatja, hogy a közeljövőben valamilyen formában ismét játsszon klasszikus zenészekkel. Zoli színházi darabhoz korábban már írt olyan zenét, amelyben szimfonikusok is közreműködtek, és a Belmondonak is voltak fellépései két-három éve kamarazenekarral.

Az m1-en szeptember 17-én 22:30-től a Belmondo SYMA csarnokos koncertjét is láthatják a nézők. A zenekar április végén lépett fel az „Esély a lángok között” nevű jótékonysági fesztiválon. A rendezvénnyel egy új védelmi és oktatási program mellett álltak ki, amelynek célja, hogy egy esetleges tűzesetből mindenki sérülés nélkül menekülhessen meg.

Aki a házibulik helyett inkább élő koncertre menne, szeptember 11-én, vasárnap két helyen táncolhat a Belmondo számaira.

– Nagy megtiszteltetés, hogy délután a Magyar Dal Napja fővárosában, Nyíregyházán koncertezhetünk a Kossuth téri nagyszínpadon. Este visszatérünk Budapestre, és a Zöld Pardonban lépünk fel a Szerzők Színpadon, ahol a hazai könnyűzeneszerzőket és szövegírókat képviselik az előadók. A Belmondo egyúttal a ZP megmaradása mellett is kiáll, mert örülnénk, ha az egyik legfontosabb, legszínvonalasabb nyári fesztiválhelyszín életben maradhatna – mondta az Artisjus-díjas Czutor Zoltán.

A nyíregyházi és a budapesti koncerteken a közönség már hallhatja a „Mikor” munkacímmel készülő, ősszel megjelenő új Belmondo-lemez dalait is. Egészen biztosan felcsendül a Mikor, a Süt rám a nap, a Végre itt a várva várt és a Nőj már fel. A zenekar következő videóklipje várhatóan ez utóbbi dalhoz készül majd a nyári fesztiválokon forgatott koncertfelvételekből.

Tovább információ:

www.belmondo.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.