Saturday, May 18, 2024
spot_img

Latest Posts

Bedhyből Moór Bernadett: hakniból nagyszínpad

Az egykori lánycsapat tagjaként – ahogy mindenki ismerte: Bedhy – tűnt fel Moór Bernadett a magyar könnyűzene egén, ám ma már sikeres szólóénekesnőként szerez örömet a hallgatóságnak. Vajon hogyan vélekedik arról, hogy a Bestiák triót sokan a playback-kel azonosítják?
Sokan azonosítják a lány-és fiúzenekaros időket a playback aranykorának, s ennek megfelelően az akkoriban feltűnt énekeseket is skatulyába dugták. Moór Bernadettel sincsenek másként a könnyelmű ítélethozók. Ám a művésznőnek megvan a markáns véleménye erről a történetről.
– Nem foglalkoztat igazán. A 90-es évek egy ilyen korszak volt. Bevallom, nagyon hiányzott az élő zenélés, tudom, a közönséget nem túlzottan érdekli, de sokszor a körülmények nem tették lehetővé az élőben való fellépést. Éves szinten több mint 300 fellépésünk volt, olykor 6-8 egy hétvége alkalmával. Ezek 30 perces műsorok voltak. A lemezen mi énekeltünk és ez volt a lényeg.  – kezdte Bernadett.
Ami viszont kiemeltem hiányzott számára az, nem más, mint a spontaneitás. Azaz, hogy mindig meglegyen a lehetőség arra, hogy máshogy énekeljen, apró kis változtatásokat, újításokat tegyen bele egy-egy előadásba. Azt is hangsúlyozta, hogy látszólag tűnik csak könnyű mókának a playback.
A profizmus ott is kellett!
– Profi módon kell tudni playback-kelni is. A tv-s felvételeknél érdemesebb playback-kelni, mert ott nehezen megoldható a hangosítás. Azt viszont cikinek tartom – s ezzel nem szeretnék senkit sem megbántani – amikor előfordul, hogy olyan ember áll fel playback-kelni, aki nem tud énekelni, csak más erényeivel ünnepelteti magát. Nekem ez nem jön be, de mindenkinek a maga döntése.
S vajon milyen volt végigutazni az egész országot – többször is – a csajokkal együtt? Élénken élnek még vajon az emlékek Bernadettben?
– Szoros emberi kapcsolatok szövődtek a munka során, akár a csajokkal, akár a technikusunkkal, aki a sofőrünk is volt. Ezek nagyon jó dolgok, meg is maradtak. Azt mondom mindig, hogy emlékezzünk a szép dolgokra, mert úgyis volt egy csomó olyan dolog, ami nem volt szép. Ami nem öl meg, az megerősít.
Őt pedig olyannyira megerősítette a sok tapasztalat, hogy rátalált a saját útjára, egyre nagyobb sikereket ér el szólókarrierjében. Február 15-én a Művészetek Palotájába tart nagykoncertet, ahol a kételkedők is meggyőződhetnek róla: az egykori Bestia igazi jazz énekesnővé érett!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.