Sunday, June 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Bár örökké tartana: Everlast ma a Hegy’en

imgeverlast3 (1)Ganxta Zolee találkozhat példaképével

Everlast már a Tisza-parti nyarat és a Borsodi Nagyszínpad mögötti bográcsban készült vaddisznópörköltöt ízlelgeti: a House of Pain egykori frontembere este tízkor lép fel a Borsodi Hegyalja Fesztiválon. Az ő koncertjét még a sajátjánál is jobban várja Ganxsta Zolee, akinek nagy példaképe a kultikus amerikai zenész. Ausztriából a Parov Stelar Band érkezik, új albumot hozva a fesztiválozóknak. A Danko Jones a magyar Ektomorffal közös számát is eljátssza ma este, a Kowalsky meg a Vega különleges, Big Band Special programmal és FankaDelivel jön, a Hatebreed igazi, keleti-parti HC-t ígér, Péterfy Bori pedig a babaszünet után, szintén új zenékkel tér vissza a tokaji fesztre. A négynapos, zöld szemléletű bulinmár most több száz kassai és pécsi vendégeskedik.

A fesztiválrádió már ráhangolta hegyaljásokat Everlast mai koncertjére, az ország minden pontjáról  pedig a zenész rengeteg rajongója tart Tokaj felé, hogy élőben is hallhassa a Put your lights on-t, a What it’s like-ot és a többi ikonikus Eric Schrody-szerzeményt. Ganxsta Zolee, a Kartellel való fellépése után azonnal a Borsodi Nagyszínpadhoz indul, hogy végre találkozhasson kedvencével, akinek zenéje meghatározó volt Döglégy életében. Nem csak ez az egy nagy találkozó jön ma a Hegy’en: a kanadai rockoroszlán Danko Jones élőben előadja közös számát a magyar thrashcsapattal, az Ektomorffal.

Péterfy Bori és szerelmes bandája az énekesnő kisfiának születése miatt tartottak egy kis szünetet, de idén végre újra megtáncoltatják a Hegyalja közönségét, ráadásul új számot is hoznak. Bocskor Bíborka ugyanezért a Magyashegyi Underground élén felelt, ők szintén új zenékkel készültek. Egy hercegnővel az oldalán, pontosabban az új, The Princess című albummal jön a Parov Stelar Band, a Hatebreed pedig hamisítatlan HC-vel tornáztatja majd a jelenlévőket.

Többszáz vendég Pécsről és Kassáról

Idén a Hegy’ vendégül látja Kassa és Pécs lakosait. Az EU jövő évi és tavalyi kulturális fővárosának lakói közül több százan éltek eddig a lehetőséggel, és már a Fesztiválon élvezik a koncerteket és a hideg Furmint-fröccsöket. Ma nem csak ők, de a többi hegyaljás is rophatja többek közt a Mora című visszatérő albumával Fonogram-díjat nyert Freshfabrik, az új lemezen dolgozó Anna and the Barbies, a környezettudatosan, újrahasznosított papírból készült borítóba csomagolva kapható új korongjával turnézó Nemjuci, a Maszkura és a Tücsökraj, a Hangmás és a Balkan Fanatik fellépésein. Ezen kívül a Hegy’en utoljára még találkozhatnak a rajongók a Pendulummal, akik DJ setet hoznak búcsúzóul. A tegnapi fergeteges Alphaville és a felszabadítóan együtt éneklős EDDA Művek után tehát ma is óriási bulik várnak a fesztiválozókra a Hegy’en.

Borsodi Hegyalja Fesztivál – a szerencsés tizenhármas

A Hegy’ az a hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindkettőt megkapod. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeid a világörökség részévé válnak. Július 18-22. között, 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Ha unod már a semmibe tartó világvége jóslatokat, ott a helyed a Lucky 13 Hegy’en, hiszen a 13. garantáltan életed legszerencsésebb Hegyalja Fesztiválja lesz.

A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon mindenki ott lesz, aki számít: Rakamaz-Tokaj az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. De persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhatsz. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon együtt készítheted a halászlét, vagy együtt sörözhetsz, Furmint-fröccsözhetsz a kedvenc íróddal, énekeseddel. Sőt, a Lucky 13 Hegy’en idén még az is megtörténhet, hogy főzhetsz annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak / lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenítettél.

Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A megzenésített nyaralás Rakamaz-Tokajban a színpadokon és a színpadok előtt is vár.

Hegy’ Lucky 13: a te szerencseszámod, a te zenéid, a te nyaralásod.

További információ és letölthető sajtófotók:

www.hegyaljafesztival.hu

www.facebook.com/hegyaljafesztival

http://www.youtube.com/hegyaljafesztival

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.