Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Ballyho a Tündérgroundtól

Elkészült a Tündérground zenekar első stúdiólemeze. A csapat háromállomásos miniturné keretében mutatja be a Ballyho címet viselő új lemezt. Az első koncertjükre május 26-án, csütörtökön kerül sor egy bukaresti klubban, amelynek honlapján az eseményt élőben lehet követni.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Tündérground zenekar a kolozsvári Sysound stúdiót választotta első stúdiólemeze felvételeihez (a Mirtyll című lemezük egy koncertfelvétel volt), ugyanis ez a stúdió rendelkezik egyedül az országban a Neve márkájú keverővel. „Ez arról híres, hogy egy nagyon régi keverőtípus, a Rolling Stones, a Deep Purple és hasonló nagyágyuk is ilyen keverővel dolgoztak az albumaik elkészítésekor, és nekünk is fontos volt a hangzás miatt, amit ezen a keverőn lehet megoldani” – tudtuk meg Bodó Istvántól, a zenekar menedzserétől.
„A maszterezés Amerikában történt, a lemezborító grafikát pedig a csíkszeredai, jelenleg Belgiumban élő Fazekas Barni készítette.” A Ballyho című lemez öt dalt tartalmaz, a menedzser elmondása szerint beleillik a hagyományos Tündérground-stílusba, viszont külön érdekessége, hogy a Pávatánc című dalt A.G.Weinbergerrel közösen vették fel.

Május 26-án a zenekar a bukaresti Silver Church Klubban mutatja be új lemezét. „Azért kezdjük épp Bukarestben ezt a lemezbemutató miniturnét, mert nagyon hiányzik, hogy az ottaniak nem figyeltek föl ránk, például Budapesten jobban ismernek minket, mint itt. Most sikerült bekerülnünk Bukarest egyik legnagyobb klubjába. A koncert érdekessége, hogy meghívottként ott lesz A.G.Weinberger és Edi Neumann is, az after partyt a már említett Fazekas Barni fogja csinálni, ugyanakkor a Román Közszolgálati Televízió Magyar adása kijön és több kamerával felveszi a koncertet, úgyhogy egy nagyon érdekes filmezés elejébe nézünk.” Az este 9 órakor kezdődő bukaresti lemezbemutató koncertet élőben is lehet majd követni interneten keresztül a Silver Church honlapján.
A következő koncertre május 27-én a kolozsvári Irish&Music Pubban kerül sor, majd 29-én a marosvásárhelyi Jazz&Blues Clubban mutatják be a lemezt. Csíkszeredában csak őszre terveznek bemutatót, amikor egy minifesztiválra is sor kerülne. „Ez a lemez úgy lett becélozva, hogy a fesztiválok kezdetéig kerüljön piacra, most már május végén vagyunk, lejárnak a klubozások, jönnek a szabadtéri koncertek, ezért sikerült csak ezt a hármat leszervezni.” A zenekar idén nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni arra, hogy a román vidékeken is bemutatkozzanak. Ugyanakkor jön a nyár és vele együtt a fesztiválszezon, „a Tündérground remélhetőleg fellép majd a Stufstock Fesztiválon, először zenél a temesvári Plai Fesztiválon, már hagyományos módon fellépünk a Félszigeten, a magyarországi Sziget Fesztiválon, több fesztiválszervezővel pedig most egyeztetünk.”

szekelyhon.ro
http://szekelyhon.ro/szekelyfold/csikszek/ballyho-a-tundergroundtol

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.