Thursday, May 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Balázs Pali Torontóban lépett fel

Különös izgalommal készült Balázs Pali élete első tengerentúli fellépésére. A magyar énekest pályafutása során ugyan többször hívták már Kanadába és az Egyesült Államokba koncertezni, de repüléstől való félelme miatt mindig nemet mondott ezekre a felkérésekre.
A többszörös aranylemezes előadó tavaly nyáron eldöntötte: megpróbál úrrá lenni félelmén, és elvállal egy tengerentúli koncertet. Torontóba hívták, hogy kinti magyaroknak tegye emlékezetesebbé az év utolsó napját.
Karácsony után indult útnak, s bár az óceánt átszelő repülés szerencsés landolással ért véget, Palinak nem sikerült teljesen megnyugodnia. Azt mondja, ugyan sokkal rosszabbra számított, de a hatalmas gép látványa és a személyzet profizmusa valamennyire megnyugtatta. Szenvedéseit pedig bőven kárpótolta az, amit a kanadai nagyvárosban látott.
– Nem turistaként mentem elsősorban, de volt alkalmam egy rövid városnézésre. Hamar kiderült, hogy Torontó egy igazán nagy és különleges világváros; a földrész minden kontinenséről odatelepült több mint 6 millió lakosával együtt – dicsérte Pali koncertjének helyszínét.
Az énekes azt mondja, igazán megható volt az, amit kint tapasztalt: fellépésére nemcsak anyaországbeliek voltak kíváncsiak, hanem sok Kanadába települt erdélyi, felvidéki és vajdasági magyar is elment.
– Talán az utóbbi 5-6 évben soha nem készültem ennyire egyetlen egy koncertemre sem, mint erre. Szerettem volna emlékezetesen lezárni a 2009-es esztendőt és egyben méltóképpen képviselni Magyarországot Kanadában. Úgy érzem sikerült – tette hozzá Balázs Pali.
A zene nemzetközi nyelvén beszéltek
A torontói koncerten egy nemzetközi zenekar kísérte a magyar énekest. Ezt előre Pali sem tudta, a fellépés előtti egyetlen próbán derült ki, hogy a csapat vezetőjén, Vaski Gáboron kívül senki nem beszéli a nyelvet. A profi zenészekből álló csapat tagjai korábban Belgiumból, Litvániából és Svájcból települtek át Kanadába. A muzsikusok tudását az is jelzi, hogy mindössze a koncert előtt pár héttel kapták meg a műsorban szereplő dalokat, így nem sok idő maradt a felkészülésre. Ennek ellenére a koncert hiba nélkül ment le, amiért az összegyűlt magyarok is hálásak voltak.
– Megpróbáltam összesűríteni másfél órába a legnépszerűbb dalaimat, hogy mindenki hallja kedvencét az est folyamán. Nem volt könnyű dolgom, – a túlkínálat miatt – de a nézőtéri reakciókból ítélve sikerült. A műsor végén a közönség felállva, vastapssal követelte a ráadásdalt, amit én nagy örömmel és meghatódottan teljesítettem – mondta az énekes.
Arról, hogy lesz –e folytatása a tengeren túli fellépésnek egyelőre nem tudni. Pali repüléssel való megbarátkozása még várat ugyan magára, de a torontói műsor szervezője (aki egyben a Palit kísérő együttes vezetője is) a repülőtéri búcsúzásnál felhívta arra az énekes figyelmét, telefonját nappal ne kapcsolja ki több órára, mert lehet, hogy csörögni fog.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.