Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Ákos koncertjével nyit a zamárdi fesztivál

Ákos koncertjével nyit az idei Balaton Sound; a zamárdi fesztivál most bejelentett fellépői között van a GusGus és a Crazy P, valamint számos ismert dj: David Guetta, Paul és Fritz Kalkbrenner, a Feed Me, Sander van Doorn, Gareth Emery, Maceo Plex, Nina Kraviz, Tensnake és Dapayk Solo.

    Az idei Balaton Sound egy nappal korábban indul: már a július 12-iki hivatalos nyitónap előtti napon, szerdán délutántól birtokba vehetik a rajongók a fesztivál helyszínét. A nagyszínpadon július 11-én este Ákos új, elektronikus zenei produkcióját mutatja be; a zenész az idei nyáron csak három alkalommal lép színpadra. A programban a Bonanza Banzai és a szólóévek legfontosabb dalai szólalnak meg – közölte Vető Viktória sajtófőnök pénteken az MTI-vel.
A július 15-ig tartó idei Balaton Soundon a már tavaly év végén bejelentett sztárfellépő, Björk mellett egy másik izlandi elektronikus zenei produkció, a népszerű GusGus is koncertet ad. A jelenleg ötfős zenekar 1995-ös megalakulása óta nyolc lemezen mutatta meg igényes és atmoszferikus tánczenéjét. A GusGus számos híresség zenéjét remixelte már, Björk is közéjek tartozik.
A zamárdi fesztiválon idén is számos nemzetközileg ismert dj fog játszani, köztük a számos szakmai díjjal kitüntetett holland trance dj és producer, Sander van Doorn, aki az elektronikus zenei stílusok széles skáláját kipróbálta már. Érkezik a Balaton Soundra a sokak által a világ első számú dj-jének tartott David Guetta, aki ötödször lép fel a fesztiválon. A Berlin Calling című film sztárját, Paul Kalkbrennert, az európai techno kultúra felkapott dj-producerét öccse, Fritz is elkíséri Zamárdiba.
Gareth Emery a nemzetközi felhozatal egyik vezető trance dj-je és producere szintén a Balaton Sound vendége lesz, és jön Maceo Plex Spanyolországban élő amerikai elektronikus zenész-producer is, aki korábban Meatrikként és Mariel Itóként lett ismert a tech house és a techno világában, mostanában pedig elsősorban a deep house-ra jellemző stíluselemekkel kísérletezik. Szintén játszik Zamárdiban a Feed Me, amely mögött Jon Gooch, a Spor néven is alkotó brit drum’n’bass, dubstep és electro house dj-producer áll.
Moszkva egyik legnépszerűbb szórakozóhelye, a Propaganda rezidense, Nina Kraviz remixer, énekes és dalszerző is fellép Zamárdiban, akárcsak a Crazy P, a downtempóban, deep house-ban és diszkózenében utazó ötfős brit formáció, amely fellépésein az élő hangszerek (gitárok, dobok) is legalább olyan komoly szerephez jutnak, mint a szintetikus-mechanisztikus témák. A Crazy P legfrissebb anyagával, a tavaly kiadott When We Onnal érkezik a hatodik Balaton Soundra.
Elfogadta a meghívást a fesztiválra Tensnake, azaz Marco Niemerski hamburgi dj-producer is, a német underground elektronika képviselője. A fellépők között van Dapayk Solo, azaz a szintén német Niklas Worgt is, a berlini klubok világának markáns figuráj.
A szervezők már korábban bejelentették, hogy az idei Balaton Soundon fellép Avicii, az Example, a Gossip, Steve Angello, Carl Cox, az Animal Collective, Dubfire, Sasha, a Digitalism és a Caribou.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.