Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

BACK II BLACK – FUNKYBIOTIKUM

“A XXI. század hajnalára a világ súlyos melankóliába borult. Egy eldugott laboratóriumban különleges hatóanyag született. A koktél neve: Funkybiotikum…”A Back II Black alaposan kiéheztette rajongó-táborát, hiszen a legutolsó, új dalokat tartalmazó stúdióalbumuk 2005-ben látott napvilágot. Azonban a várakozásnak vége, hiszen december elejétől a funky zene honi rajongói kezükbe vehetik a “Funkybiotikum” címmel megjelent, vadonatúj slágereket tartalmazó Back II Black korongot! Az oltóanyag, ami mindenkit lázba hoz!
Az új Back II Black-albumra felkerült dalokat komoly szűrés előzte meg, hiszen közel 40 szerzemény közül választották ki azt a tucatnyit, amelyek a legjobban tesztelődtek. Az albumot felvezető dal, a “Nem kell…” egyik napról a másikra berobbant a köztudatba, jelenleg is az egyik legjátszottabb hazai felvétel a rádiós slágerlisták szerint is.A “Funkybiotikum” hangzása bőven megfelel a nemzetközi zenei igényeknek, a stúdióutómunkák egy része Los Angeles-ben történt. Vígh Arnold személyében a Back II Black legénysége egy nagyszerű zenei producerre talált. Talán a legtáncolhatóbb, legszórakoztatóbb albumukat készítették el a srácok, amire a bizonyíték, hogy a koncerten a lemezről játszott dalok már óriási sikernek örvendenek.A kiadvány érdekessége a borítóban található képregény a zenekar tagjainak főszereplésével. Aki legálisan vásárolja meg az albumot, az nagyon komoly extrát kap a fantasztikusan sikerült album mellé, hiszen a fiúk a bookletben képregényhősökké válnak és megmentik bolygónkat a gonosz erők ellen – de a teljes történet csak a CD füzetben olvasható. Hallgasd meg az új lemezt élőben!
BACK II BLACK “FUNKYBIOTIKUM”
LEMEZBEMUTATÓ KLUBKONCERT ÉS PARTY!
2009.12.12. szombat | Symbol Budapest
 A “Sodor a Funky” DVD sikere és a két éve megjelent koncertanyagon tapasztalható igazi BIIB-feeling magasra tette a mércét a fiúknak a visszatéréshez, azaz a folytatáshoz. A “Funkybiotikum” ennek ráadásul igazi gyógyhatású készítmény a mai zenei piacon. Az év elején – 10 év után – visszatért szaxofonos, Kató Zoltán (aki ezúttal szövegíróként is bemutatkozik) visszahozta a zenekarba az életkedvet és az energiát, és a fiúk új lendületet vettek a pozitív változás hatására. Ez az eredeti felállású BIIB első munkája Bebével, ami egy sokszínűbb, érettebb és zeneileg izgalmasabb anyagot eredményezett. A megszokott BIIB-es szövegvilág is változott: sok helyen más témájú, helyenként igen aktuális mondanivalóval rendelkező szövegek is születtek – a már hagyományosnak mondható, bulizós témák mellett.
A klasszikus Back II Black-hangzás mellet sok új, lendületes – ahogy a zenekar fogalmazott, “férfiasabb” – hangvételű dal is az album része. Az albumon található a BIIB egyik legszebb lírai dala “Várj még” címmel. A csapatmunka érezhető az album egységességén. Nem hagytak igazán olyan dalt, amelyet továbbtekerne a hallgató. Mindegyik szerzemény hatással van valamely érzékünkre, legyen az táncos ritmusos, dögös tempós, akár zenélős, feelinges vagy lírai, esetleg elgondolkodtató. Mindezek a BIIB tolmácsolásában egy nagyon erős albumot eredményeztek.
A Funkybiotikum egy komplex oltóanyag, ami gyógyír lehet sokak számára. Ez a hangulatkapszula nagy dózisban sem káros!
HALLGASS BELE A LEMEZBE!
Back II Black – Funkybiotikum

1. Nem kell
2. Tekered, tekered
3. Utaznék a percen át
4. Te csak álmodtál
5. Várj meg
6. Superstar
7. Afrika
8. A papa mindent lát
9. Belezavarodtam én
10. Azt akarom
11. Ne féld a jovőt
12. Maradj velem

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.