Friday, June 14, 2024
spot_img

Latest Posts

Az R.E.M.-é minden idők legszomorúbb dala

A R.E.M. Everybody Hurts című számát szavazták meg minden idők legdepressziósabb dalának egy brit közvélemény-kutatás résztvevői.

A The Daily Telegraph online beszámolója szerint a felnőttek (fiatalok és az idősebb korosztályok) körében végzett felmérést David King színházi producer kezdeményezte, aki a zene hatását kutatja. A szavazatokból kibontakozó sorrend alapján a húsz szomorú dal toplistáját a feloszlását 30 év működés után tavaly feloszlott amerikai REM száma vezeti, utána Elton John Candle in the Wind című dala következik, majd a The Living Years a Mike and the Mechanicstól. Az első ötbe még Whitney Huston I Will Always Love You és aNothing Compares to You című Prince-szerzemény jutott be Sinead O’Connor előadásában.
A felmérésből kiderült, hogy a szomorú dalok a férfiakat is megríkatják: tízből hét szeme könnyezik, ha ilyet hall. A megkérdezett nők 90 százaléka elismerte, hogy egy érzelmes dal hallatán sírva fakad. A fájdalmas nóták ötből egy nőt biztos könnyekre fakasztanak.  Az is számít ugyanakkor, milyen környezetben csendül fel a szomorú szám. Az autórádióból hallható dallamok hatása kisebb: a férfiak 23 százaléka, a nők 33 százaléka könnyezik a volán mögött.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.