Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

AZ R.E.M. BEJELENTETTE LEGÚJABB ALBUMÁNAK MEGJELENÉSI DÁTUMÁT

A  COLLAPSE INTO NOW 2011. MÁRCIUS 8-ÁN KERÜL A BOLTOKBA

Azok a rajongók, akik feliratkoznak a zenekar email-listájára, egy ingyenes dalt tölthetnek le, melynek címe: “Discoverer”

December 17, 2010 — Burbank, CA — Az R.E.M. bejelentette, hogy új albuma, a  Collapse Into Now 2011. március 8-án jelenik meg, a Warner Bros. Records gondozásában. A teljes számsorrendet – mely alant is megtalálható – már november 25-én leleplezték saját hivatalos honlapjukon. A napokban a “Discoverer” című dalt ingyenesen letölthetővé tették azon rajongók számára, akik feliratkoztak a zenekar hírlevél-listájára a www.remhq.com -on.

A Collapse Into Now-n az R.E.M. – azaz Michael Stipe énekes, Peter Buck gitáros és Mike Mills basszusgitáros – újra a Grammy-díjas producerrel, Jacknife Lee-vel dolgozott, aki a zenekar előző, Accelerate c. albumát is jegyzi. Lee dolgozott már a U2-val, a Snow Patrol-lal, a The Hives-szal, a Kasabian-nel, az Editors-szal, az Aqualung-gal és a Bloc Party-val is. Az albumot a new orleans-i Music Shed-ben és a híres berlini Hansa Stúdióban rögzítették. Ez utóbbiban készült például David Bowie: Heroes- a, a U2: Achtung Baby-je, illetve Iggy Pop: Lust for Life-ja is. További keverési munkákat a nashville-i Blackbird Studio-ban végeztek.

Az albumon jó néhány vendég is szerepel: Patti Smith, Lenny Kaye gitáros, Peaches, Eddie Vedder, és a The Hidden Cameras frontembere, Joel Gibb.

A Collapse Into Now a 2008-as Accelerate utóda, mely a Billboard Top 200 album chart-on második helyen nyitott, első helyen állt az Alternative, a Rock, a Digitális, az Internet (fizikai hordozók) listákon az Egyesült Államokban, és első helyen debütált Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Dániában, Norvégiában, Svájcban és a Cseh Köztársaságban. Három kislemezt másoltak ki róla, a “Supernatural Superserious”-t, a “Hollow Man”-t és a “Man-Sized Wreath”-et. Tavaly októberben a zenekar egy dupla cd-s koncertlemezt adott ki R.E.M. Live At The Olympia címmel.

A Collapse Into Now dalsorrendje:

Discoverer
All The Best
Überlin
Oh My Heart
It Happened Today
Every Day Is Yours To Win
Mine Smell Like Honey
Walk It Back
Alligator Aviator Autopilot Antimatter
That Someone Is You
Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I
Blue

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.