Categories
Nagyvilág Zenei hírek

Az ötvenéves Beatlest ünnepli Liverpool

A Beatles alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli 2012-ben rendezvények sorozatával Liverpool.
A programáradat csúcspontja az augusztusi nemzetközi Beatles hét, amely az egész világról a városba csábítja a gombafejűek rajongóit – adta hírül a liverpooli városvezetőség.
A Beatles létrejöttét 1962 augusztusára teszik, ekkor találkozottRingo Starr dobos John Lennonnal, Paul McCartneyval és George Harrisonnal. Két hónappal később elkészítették első, Love Me Do című dalukat, amellyel kezdetét vette az egész világot behálózó Beatlemánia.
Az augusztusi ünnepi héten többek között emlékkoncerteket, előadásokat és a világ legnagyobb Beatles-konferenciáját is megrendezik. Októberben nagy Love Me Do hétvégére kerül sor, decemberben pedig a 32 éve meggyilkolt Lennon emlékére istentiszteletet tartanak.
“Ez nagyon fontos év a Beatles történetében, Liverpool pedig nem engedheti meg, hogy mindenféle ünneplés nélkül múljon el. Nem szabad lebecsülni a Beatles erejét, amellyel látogatókat vonz a városba. Az egész évet meghatározó ünnepségek a helyi gazdaságnak is lendületet adnak, amire nagy szükségünk is van” – mondta el Joe Anderson, Liverpool közigazgatási vezetője.
MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.