Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Az eredeti hangszerelésben szólalnak meg az URH dalai

– Az eredeti, az 1980-as éveket idéző hangszerelésben szólalnak meg az URH dalai szombaton az Elmentek a fiúk című koncerten, amelyen az Európa Kiadó, a Kontroll Csoport, a Sziámi és az AndFriends számait is újra hallhatja a közönség  – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

    Kiss László basszusgitáros-énekes az adásban elmondta: elővették a legrégebbi felvételeket és azokat a hangszereléseket fogják a koncerten eljátszani, így igen autentikusan idézik meg az 1980-es éveket.
Az URH fél évig létezett, egy klinika drogelvonó részlegének a nappali foglalkoztatójában gyakoroltak és az első koncertjük is ott volt – emlékeztetett, hozzátéve: Dénes Józseffel, a zenekar későbbi gitárosával is ott ismerkedtek meg.
A dalok elkeseredett, kilátástalan, a jövőt sötéten látó időszakban születtek, amely bizonyos szempontból hasonlít a mostani hangulatra – vélekedett.
Fél éves intenzív underground zenélés után az URH feloszlott és átalakult: lett belőle Európa Kiadó és Kontroll Csoport, majd Sziámi. Kiss évtizedekig zenélt az Európa Kiadóban, de mivel Ausztráliában él, ritkán tud Magyarországon fellépni.
Szintén ott lesz a Gödörben az URH és az Európa Kiadó egykori dobosa. Salamon Andrásból filmrendező lett, az SZFE, az ELTE és a Metropolitan egyetemen filmrendezést tanít. Nevéhez fűződik az Ashes to Ashes című, David Bowie-ra emlékező koncertsorozat megrendezése is.
A szombati esten fellép még Víg Mihály, Keszei Krisztián, Kamondy Ágnes, Magyar Péter, Horváth Gábor, Somoskői Soma, Bakos Zita, és három színművész, Hámori Gabriella, Ónodi Eszter és Kamarás Iván fog énekelni.
A koncert második részében az URH, Kontroll Csoport és a Sziámi énekes-szövegírójának zenekara, a Müller Péter Sziámi AndFriends lép fel. Színpadra lép Kirschner Péter, Varga Orsolya, Angler Ákos, Winterverber Csaba és Roszik Hella is, velük énekelnek a Pintér Béla és Társulata színészei: Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs, valamint a WeVox, azaz Baka Rebeka és Bakos Zita.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.