Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Az elmúlt évtized szerzeményei St. Martin budapesti koncertjén

– Az elmúlt tíz év legkedveltebb dalai is elhangzanak St. Martin (Szentmártoni Imre) zeneszerző, szaxofon- és pánsíp művész október 28-i koncertjén Budapesten, a MOM Kultban.
A szervezők tájékoztatója felidézi, hogy a művész 25 évvel ezelőtt adta első koncertjét St. Martin néven és 25 évvel ezelőtt jelent meg első lemeze. A napokban került forgalomba Best of Új Dalokkal című albuma, amelyen az elmúlt tíz év legkedveltebb dalai mellett négy új szerzemény is szerepel.
“Az új számokat a dzsessz finom ölelős hangulata, a régieket olykor a dinamikus, lüktető délszláv elemek jellemzik. Ez a fajta színes hullámzás fogja áthatni a koncertet” – idézi a szervezők közleménye St. Martint.
A közlés szerint a régi és az új fúziója jellemzi majd a koncertet, amelyen a nemrég megjelent albumról szinte minden szám elhangzik majd.
Az albumon a legtöbb szerzemény szaxofonra van hangolva, de a pánsíp három számban is főszerepet kap, emellett St. Martin amerikai zenész barátainak közreműködésével készült két szám a lemezre. A szerzeményekben van finom improvizáció, szenvedélyes, lírai dzsessz – olvasható az összegzésben.
A koncerten fellép a fiatal harmonikaművész, Kéméndi Tamás. Rajta kívül Radukov Dömötör (billentyűs hangszerek), Fodor Zsófi (basszusgitár), Szabó tamás (dob, ütőhangszerek), Kormos János (gitár), Schneider Szilveszter (konga, percussion) szerepel a zenekarban.
MTI
 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.