Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Az Anima Sound System kapja a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat

Az Anima Sound System kapja idén a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat; a díjátadó gálát június 14-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában.

A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket tizenkettedszer. Az átlátszó üveggömböt ezúttal is öt kategóriában – az év énekesnőjének, az év énekesének, az év új előadójának, az év együttesének és az év videójáért – osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amelyet az Anima Sound System vehet át – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Az elmúlt hat alkalommal az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos, a Neoton Família és Geszti Péter kapta meg ezt az elismerést. A most díjazott Anima Sound System jövőre ünnepli huszadik születésnapját. Az elektronikus zenét játszó csapat Szombathelyről indult, első kazettája 1994-ben jelent meg, aztán nyolc stúdióalbum, filmzene következett, meg számos remix, a magyar himnusz feldolgozása, tucatnyi nagyszínpados fellépés a Sziget fesztiválon, amerikai lemez, angliai klubkoncertek, közös munka az Asian Dub Foundationnal, De-Phazzal vagy a Transglobal Undergrounddal. Az alapító Prieger-testvérek közül Zsolt játszik azóta is az Animában, mellette Németh Gergő képviseli a folyamatosságot, az énekes Prieger lánya, Fanni.
“Örülünk a díjnak, leginkább azért, mert talán az egyre inkább műanyaggá váló hazai popipar világában is világossá válhat, hogy öntevékeny örömzenélésből is szólhat valaki százezrekhez, nem kell hozzá más, csak a zene szeretete, a folyamatos munka és egy összeszokott csapat, amelynek tagjai kíváncsiak egymás ötleteire” – mondta Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere.
A zenekar idén szeptember 9-én a magyar dal idei fővárosában, Szombathelyen is koncertet ad.
A 12. VIVA Comet gálát június 14-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában, a külföldi sztárvendég Pixie Lott brit énekesnő, dalszerző, táncos.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.