Saturday, May 18, 2024
spot_img

Latest Posts

Az Akváriumban mutatja be új kislemezét a Napra

A Napra zenekar május 4-én a budapesti Akvárium Klubban ad koncertet. A Kárpát-medence népzenéjét és a rockzenét mesterien ötvöző, Fonogram-díjas zenekar ezen a fellépésen mutatja be először élőben a Naiv című új kislemeze dalait. A koncert másik fellépője a szintén Fonogram-díjas és ez évben újra a jelöltek között masírozó Turbo lesz.

A Napra zenekar március 20-án a honlapján jelentette meg ingyenesen letölthető, Naiv című kislemezét, amely az őszre várható új album előfutára. A két új szerzemény, az Útközben és a Pontok egyik érdekessége, hogy a dalszövegeket Karafiáth Orsolya költőnő írta. Az EP harmadik dala a zenekar egyik nagy slágere, a De sötétlik című szám koncertváltozata, amelyet 2008-ban, a Művészetek Palotájában rögzítettek.

– A Naiv című kislemezt csaknem kétezren töltötték le ingyen a www.napra.hu oldalról, sokan osztották meg egyéb fórumokon is, és nagyon pozitívak a visszajelzések. A közönség először május 4-én a budapesti Akvárium Klubban hallhatja élőben az új számokat, és elmerülhet a Napra változatos világában, hiszen játszani fogjuk a korábbi slágereinket is. Most is szabadon, improvizatív módon adjuk elő a dalokat, ezért nálunk soha sincs két egyforma koncert – mondta Both Miklós, a Napra zenekar vezetője.

Az est másik fellépője a pszichedelikus rock szcéna nagykövete, a Turbo zenekar lesz, amely ma már elmaradhatatlan szereplő a legnagyobb hazai fesztiválokon és visszatérő vendég számos külföldi zenei rendezvényen. A Turbo 2010-ben nyert Fonogram-díjat „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában a Vol.1 című lemezéért. A Lost Measure című, második, tavaly megjelent nagylemezük pedig ismét a Fonogram-jelöltek listáján szerepel. Ami miatt a zenekar mostanában keveset hallat magáról, az nem más, minthogy idén nyárra akusztikus lemezzel és különleges videókkal készülnek, tehát nem érdemes kihagyni ezt a nagyszerű, régóta tervezett estét.

Az Erzsébet téri Akvárium Klubban május 4-én, pénteken 20 órakor lesz kapunyitás, a Napra zenekar 21 órakor lép színpadra, míg a Turbo 23 órakor kezd zenélni. A belépőjegyek elővételben 1000, a helyszínen pedig 1300 forintba kerülnek.

Részletek:

www.napra.hu

www.facebook.com/napraband

www.turboband.bandcamp.com

www.soundcloud.com/turboband

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.