Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

Az AIDS-ről írja első könyvét Elton John

Az AIDS-ről írja első könyvét személyes élmények alapján Elton John brit popsztár.
A nyárra megjelenő könyvben –Love Is The Cure: Ending The Global AIDS Epidemic – az énekes felidézi, hogyan veszítette el sorra a barátait, köztük az 1991-ben, 45 évesen elhunyt Freddie Mercuryt, a Queen együttes frontemberét.
Az első Elton John-könyv hírét a Hodder & Stoughton kiadó jelentette be Londonban, hozzátéve, hogy a világsztár nagyon személyes beszámolót ad arról, miként élte meg az AIDS-járvány időszakát, a kínokat, amikor azt látta, hogy egyik barátja a másik után hal meg értelmetlenül.
A barátokra való visszaemlékezések mellett szó lesz a könyvben az AIDS-kirekesztés elleni küzdelem plakátarcává vált Ryan White amerikai fiúról is, akit kitiltottak az iskolából egészségi állapota miatt. Korabeli sajtójelentések szerint a popénekes ott volt a fiú betegágyánál, amikor az 1990-ben, 18 évesen meghalt az egyik amerikai kórházban.
A kiadói közlemény szerint a könyv elsősorban azt firtatja, miért nem tesznek többet a betegség gyógyításáért. Márpedig “ez olyan betegség, amelyet nem egy csodavakcinával kell gyógyítani, hanem a szívek és lelkek megváltoztatásával, a társadalmi korlátok ledöntésére irányuló kollektív erőfeszítéssel és az együttérzés hídjainak építésével” – vallja a 64 éves popsztár, aki könyvével is változtatni szeretne a helyzeten.
Elton John 20 éve alapítványt hívott életre az AIDS elleni küzdelem céljából, könyvének bevételét is e karitatív szervezet kapja. A kötet megjelentetését az idei, immár 19., júliusban Washingtonban tartandó AIDS-világkonferenciához időzítik.
A kiadó közleménye szerint eddig hatvan millióan haltak meg AIDS-ben a világon.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.