Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

AWAKE Fesztivál: megvannak az ARTDOOR nyertesei

Tíz művészeti installáció lesz látható az AWAKE Fesztiválon
Az ARTDOOR nemzetközi verseny, amelyre nagyméretű installációkkal kellett nevezni bejelentette a nyertes alkotásokat. A művészek tíz darab építészeti installációt készítenek majd az ARTDOOR Kreatív Táborban, amiket majd kiállítanak az AWAKE Fesztiválon augusztus 17 és 19. között a Gernyeszegi Teleki-birtokon. Összesen 42 terv versenyzett: 35 művészi és 7 építészeti installáció-projekt érkezett. Hat nyertes és négy dicséretben részesült elképzelés valósul meg a fesztiválon, ezek összértéke 21.000 euró.
Az ARTDOOR 2018 nyertesei (betűrendi sorrendben):

  1. Arantxa Etcheverria – „Arhitecturi”
  2. Bianca Drimbău, Nicolae Drimbău –„Reflect”
  3. Iarina Tava, Ana Porim –„Golden Ticket”
  4. Ionel Pascu –„Bolta”
  5. Minitremu –„Lighthouses”
  6. Ștefan Radu Crețu –„Soft Talk”

Dicséretben részesültek (betűrendi sorrendben):

  1. Daniel Pop – „Tranzacție Dantelată”
  2. Florian Ionescu –„Forma Luminii”
  3. Julien Britnic–„Abstract Carving”
  4. Mihai Iepure – Gorski –„The Fall Of Carl Andre”

Olyan zsűritagok osztályozták a projekteket mint MIRCEA CANTOR, nemzetközileg is ismert, Marcel-Duchamp díjas román művész, ATTILA KIM, számtalan díjat nyert építész, több nemzetközi és nemzeti versenyen jelölt, ugyanakkor romániai biztos a Velencei biennálén és ANGELA KOVACS, a Romániai Építészeti Rend Maros megyei kirendeltségének az elnöke.
Az ARTDOOR versenyt a Culturaft Egyesület szervezte a Maros Megyei Tanács támogatásával és a Romániai Építészeti Rend Maros megyei irodájával közösen. A verseny második kiadásán nyert projektek a Teleki birtok gazdag múltjából inspirálódtak. A Teleki Kastély ugyanis az évszázadok során egy igazi kulturális központ volt, ahol különböző kultúrák találkozhattak.
Az AWAKE Fesztivált augusztus 17-19. között a gernyeszegi Teleki-birtokon tartják, Maros megyében. A fesztivál bejelentett fellépői: Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, Vița de Vie „În corzi” (exkluzív, közös koncert a marosvásárhelyi Állami Filharmóniával), The Subways, Akua Naru, The Parlotones, Fink és sokan mások. A résztvevők a koncerteken kívül számos más programon is részt vehetnek: bérelhetnek könyvet a szabadtéri könyvtárból, kiülhetnek a mozikertbe, vagy épp felszabadíthatják elméjüket a Feed Your Mind platform beszélgetésein. Bérletek az eventim.ro és a tickets.awakefestival.ro oldalon lehet vásárolni 199 lejért, valamint 225 lejért sátorhellyel.
Az ARTDOOR szervezői:
Culturaft
A Culturaft egy romániai non-profit szervezet, amely a kultúra különböző területeiről támogat fiatal művészeket. A 2011 óta aktív kezdeményezés olyan platformok létrehozásán és fejlesztésén dolgozik, ami segít a művészeknek minél nagyobb közönséghez eljutni.
Maros Megyei Tanács
A Maros Megyei Tanács azzal a céllal lépett be a partnerségbe, hogy hozzájáruljon a megye gazdasági, szociális és kulturális fejlődéséhez. Az állami intézmény minőségi közszolgáltatásokkal és a helyi közösség támogatása révén igyekszik fejlődési pályán tartani a térséget.
Romániai Építészek Rendje, marosi kirendeltség
A Romániai Építészek Rendje elősegíti a minőségi szemléletű építészetet és várostervezést, valamint figyelemmel kíséri a szakmai kezdeményezéseket.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.