Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

Augusztus elején rendezik a 6. Paloznaki Jazzpikniket

Csütörtökön kezdődik a 6. Paloznaki Jazzpiknik, a háromnapos rendezvényen fellép majd a világhírű Kool & the Gang, a hazai zenei élet élvonalából pedig mások mellett a Kéknyúl & Jónás Vera szórakoztatja a közönséget – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény főszervezője.
Valde Orsolya, a fesztivál egyik ötletgazdája elmondta, hogy négy színpadon húsz koncert szórakoztatja majd a látogatókat.
A rendezvény, amely egy mini fesztiválból nőtt ki hat esztendő alatt, jól ötvözi a falusi életérzést a fesztiválhangulattal, hiszen a 400 lakosú Veszprém megyei falu a fesztivál ideje alatt a dzsessz balatoni fővárosává változik – fogalmazott Valde Orsolya.
A piknik nulladik napján a Group’n’Swing után a Kool & the Gang ad koncertet csütörtökön. Pénteken a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a dzsessz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi lép a közönség elé. Szombaton a Matt Bianco feat New Cool Collective és a Random Trip zenél – sorolta a szervező.
A magyar zenei élet képviselői közül mások mellet a Kéknyúl & Jónás Vera, az Antal Gábor trió, a Sárik Péter trió és Berki Tamás, valamint a Palásti Máté duó lép közönség elé.
A Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként megrendezett fesztiválnak már saját himnusza is van, amelynek a témája nem is lehetne más, mint a dzsessz és a bor. A Jazz & Wine című angol nyelvű dalt, melyet Fábián Juli és Zoohacker neve fémjelez, már a rádiók is játsszák – mondta Valder Orsolya.
Hozzátette: a nagyszínpadon a koncertek szünetében a Homola Borterasz, DJ a szőlőben programsorozatának lemezlovasai állnak a bakeliteknél, a falu főutcáján dzsesszformációk szórakoztatják a járókelőket, délutánonként gyerekprogramok várják a legkisebbeket.
A programokat követően induló piknikbuszokkal könnyen elérhetők a környező települések szálláshelyei – fűzte hozzá a főszervező.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.