Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Augusztus 8-án ad koncertet Budapesten Leslie Mandoki és csapata

– Augusztus 8-án ad koncertet Leslie Mandoki és világhírű zenészekből álló supergroupja, a Man Doki Soulmates a Budapest Parkban, a koncert magyar sztárvendége Bródy János és Charlie lesz.
A koncerten több mint 35 Grammy-díj, számos arany- és platinalemez tulajdonosaival, a dzsessz-rock ismert alakjaival találkozhat a közönség.
“A szülővárosomban játszani mindig különös kihívás és nagyon örülök, ha magyar vendégek is csatlakoznak hozzánk” – mondta Leslie Mandoki Németországban élő magyar producer-muzsikus a koncert csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Gerendai Károly, a Sziget ügyvezetője és a Budapest Park egyik tulajdonosa elmondta: a Man Doki Soulmates koncertje egy nappal lesz az idén 25 éves Sziget fesztivál kezdete előtt. Felidézte: 1994-ben, az első olyan Szigeten, amelyen már külföldi előadók is voltak, Leslie Mandoki zenekara (akkori nevén Leslie Mandoki’s People) az első sztárcsapatok között lépett fel.
Mint mondta, a Budapest Parkbeli koncert a 25 éves Sziget köszöntéseként zajlik, és a heti bérlettel rendelkezők karszalagja a Man Doki Soulmates fellépésére is érvényes. A koncertre jegyek kaphatók a Budapest Park jegypénztáraiban is és a www.budapestpark.hu oldalon is.
Leslie Mandoki a koncert magyar sztárfellépőiről elmondta: két óriási magyar művészről van szó, akiknek rengeteget köszönhet és akikhez mély kapcsolat fűzi. Bródy Jánosról mestereként beszélt, mint mondta sokéves barátság fűzi őket egymáshoz. “A magyar rock-szövegírás nagy mestere és az én tanítómesterem” – fogalmazott Leslie Mandoki (Mándoki László), akire nagy hatással voltak Bródy János dalszövegei.
Leslie Mandoki a Sziget fesztivál és a magyar rockélet külföldi hírnevéről beszélt és arról, hogy Charlie-hoz is számos kötelék fűzi. Nélküle nem képzelhető el budapesti fellépés, már a supergroup tagjai is elvárták tőle, hogy meghívja az énekest.

Budapest, 2017. július 13.
Leslie Mandoki (Mándoki László) magyar származású német zenész, producer, Bródy János énekes, gitáros, zeneszerzõ, dalszövegíró és Charlie (Horváth Károly) énekes (b-j) a Budapest Parkban tartott sajtótájékoztatójuk elõtt 2017. július 13-án. Augusztus 8-án ad koncertet Leslie Mandoki és világhírû zenészekbõl álló supergroupja, a Man Doki Soulmates a Budapest Parkban, a koncert magyar sztárvendége Bródy János és Charlie lesz.
MTI Fotó: Soós Lajos

Elmondta: a három és fél órás koncerten fellép többek között Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band), Bobby Kimball (Toto), Nick van Eede (Cutting Crew), Randy Brecker, Bill Evans (Miles Davis Band), John Helliwell és Mark Hart (Supertramp), Mike Stern (Blood, Sweat & Tears), Till Brönner, Klaus Doldinger.
Bródy János megköszönve a meghívást azt mondta: megtiszteltetés, hogy Leslie Mandoki a világsztárok sorába emelte. Mint mondta, régóta ismeri a zenészt és tudja, hogy a lelke mélyén ő is egy szabadságharcos alkat, aki mindig elsődleges szempontnak tekintette a művészi szabadságot. Hozzátette: Leslie Mandoki ezt Németországban gyakorolhatta, ő meg Magyarországon, ami azért néha kis különbséget jelent, de a lelki rokonság megvan ebben. Az MTI-nek elmondta: világsztárok fogják énekelni vele együtt a dalát, de hogy melyiket, az meglepetés lesz.
Charlie elmondta: gyerekként az volt a vágya, hogy világsztár legyen, ha az nem is lett, de köszönetet mondott Leslie Mandokinak, amiért lehetővé tette, hogy világsztárokkal lépjen egy színpadra és azok megszeressék őt.
Leslie Mandoki szerint “az álmok csak a szabadság szárnyain tudnak szállni”, egy művész csak így tud alkotni és élni. “Én nem tudom, mi az igazság, művész vagyok, csak őszinte tudok lenni” – mondta.
Mint elhangzott, egy másik évforduló is apropója a mostani eseménynek. Húsz évvel ezelőtt, 1997-ben született a Találkozások című album, amelyen a magyar könnyűzenei élet kiválóságai – Cserháti Zsuzsa, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás és Zorán – a műfaj világsztárjai – köztük Ian Anderson, Chaka Khan, Jack Bruce, Al Di Meola, Steve Lukather, Mike Stern és a Brecker-fivérek – társaságában zenéltek Leslie Mandoki vezetésével. A lemezt az évforduló alkalmából újra megjelenteti a Rózsa Records és elkezdődnek az album folytatásának, a Találkozások II.-nek a munkálatai.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.