Tuesday, December 6, 2022
spot_img

Latest Posts

Aranylemez lett a Kerekes Band "What The Folk?!" című albuma

A Kerekes Band a hazai világzenei színtér egyik legaktívabb zenekara évi 60-70 koncerttel. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy az egyre csökkenő lemezeladások dacára is keresettek a lemezeik, hiszen a 2006-os “Pimasz” és a 2008-as “Fel a kalappal” című lemezek után harmadik, “What The Folk?!” című albumuk is aranylemez lett. Talán nem is csoda, hogy aktuális korongjukat Fonogram-díjra is jelölték.

A “What The Folk?!” című anyag a Fonogram – Magyar Zenei Díj mezőnyében “Az év hazai nép- vagy világzenei albuma” kategória esélyese, s eközben a lemez legismertebb dala, a “Mr. Hungary” az “Év Magyar Dala” kategóriában is versenybe szállt.
Az albumok versenyének utolsó szakaszában a szűk körű szakmai bizottság voksol a végső nyertesre, míg az év dalát a közönség szavazatai döntik el. Ez utóbbira a Class FM weboldalán lehet szavazni.
A Kerekes Band egyébként nemcsak itthon, hanem külföldön is sokat koncertezik. A zenekar tavalyi angol, olasz, belga és litván koncertjei után idén az egyik legfontosabb fesztiválon, aholland Eurosonicon is ők képviselték Magyarországot. Az MR2 Petőfi felfedezettjeként is számon tarott banda a rádió delegáltjaként vett rész a nemzetközileg is jegyzett eseményen, és szép sikert aratott.
Kapcsolódó linkek:
Kerekes Band a Facebookon
“What the folk?!” a Dalok.hu-n
Kerekes Band weboldal

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.